logo
03/05
02/05
2 ...

«Спочатку хочеться тра***ти, а коли набридне – придушити»: Арестович потрапив у скандал через сексистські висловлювання

28-09-2023 11:34638

«Спочатку хочеться тра***ти, а коли набридне – придушити»: Арестович потрапив у скандал через сексистські висловлювання
Фото: ілюстративне

Олексій Арестович, колишній радник Офісу президента, на своїх закритих «психологічних семінарах» пропагує сексизм та висловлює насильницькі думки.

Про це пише «Українська правда». 

Журналістки Яна Брензей та Емма Антонюк на своєму YouTube-каналі «Палає» опублікували відео з вирізками із двох платних семінарів Арестовича. 

Там він називає жінок «істотами» та говорить про бажання «задушити» їх. Водночас чоловіків він вважає «богами» та «ідолами», яких треба возвеличувати.

Сексизм у висловлюваннях

Під час семінару Арестович розставляє чітку ієрархію між жінкою та чоловіком. 

«Жінка, як казав мій один знайомий, на чоловіка повинна дивитися, як на ідола. І вимазувати періодично своєю жертовною кров’ю йому губи», – каже він. 

Арестович розповідає, що жінки – «неврівноважені», а будь-яку суперечку з ними можна вирішити матеріально.

«У момент, коли жінка на вас кричить, дряпає, намагається випити всі соки, зробити вас винним і каже: «Скажи, хоч що-небудь, сволото!». Що ви повинні робити? Варіантів кілька – відійти подалі, кинути гаманець, сказати «Іди, купи собі все, що хочеш». Варіант два – обійняти її мовчки. І варіант три – обійняти й тра***ти», – заявляє він.

Нормалізація насилля щодо жінок

Арестович розповідає, що, на його думку, всі чоловіки бажають задушити жінку. 

«Хлопчики, доки нас дівчатка не чують, і ми можемо з вами нормально і відверто поговорити. От скажіть, що хочеться зробити із цими істотами? Придушити! Причому душити, не відпускаючи. Спочатку, звісно, хочеться тра***ти, а коли набридне, чи звикли, чи наїлись, далі хочеться придушити нах**н, щоб її ніколи не було. І після цього не розмикати пальців роки три, доки гарантовано не задушиш. Із цим їхнім ниттям, з тривожністю, зі спробами контролювати, каструвати, нікуди не пускати», – наголошує він. 

А потім додає, що попри кримінальну відповідальність, це є «довготривалим задоволенням».

Реакція суспільства 

У коментарях під відео  глядачі були шоковані висловами Олексія Арестовича.

«Після таких слів має підключатися поліція і СБУ. Людина на мільйони транслює заклик до насильства, який жах», – висловилася користувачка Juliya Vodolaskaya. 

«Як на мене, такого роду семінари, курси, книги – це те як чоловіки, такі як Арестович, кігтями чіпляються за ідею тотальної влади й печерного патріархату. Буквально останні конвульсії цього світобачення, жінкам кричать у всі вуха що ти, якщо незалежна і не прислуговуєш чоловіку – то служиш дияволу. Арестович правий, нова фаза життя людства настала, але він на неї не перейшов», – написала у коментарях Олеся Кошкина.

Блогерка Жданя розкритикувала слова Арестовича у своєму відео у TikTok, закликавши людей поширювати цю інформацію.

«Дуже шкода, що він так висловлюється тільки на своїх закритих семінарах. І робить це в Україні. Бачите? В Україні можна так казати про величезну частину суспільства, закликати до насилля у сторону жінок і ти не будеш за це покараний. В будь-якій іншій розвиненій державі він би вже відповідав за свої слова», – відреагувала вона.

«Жінка – це декорація. Жінка – це функція: секс, готування, прибирання. Жінка – це шматок м'яса, який не має права зайвий раз відкрити рота. Слова Арестовича – це відображення реалій ТАКОГО ставлення до жінок. Ми маємо це поширювати, проговорювати, притягати до відповідальності», – написала в X (Twitter) користувачка з ніком «Нитка Аріадни».

Це вже не перший скандал, у який потрапляє Олексій Арестович через свої висловлювання. 

Зокрема, 19 червня 2022 року він заявив, що ставиться до ЛГБТ-спільноти, як до людей із відхиленнями.

«Я багато разів казав і не буду приховувати: до ЛГБТ я ставлюся як до людей із девіацією, тобто з відхиленнями від норм поведінки. Я в цьому сенсі консерватор. Інша річ, що я точно проти їхнього переслідування», – заявив Арестович в ефірі власної «психологічної школи».

А наступного дня, 20 червня 2022 року, колишній посадовець розкритикував громадських активістів. Він зазначив, що вони псують усе, до чого торкаються – культуру, літературу, музику, кіберспорт, інновації тощо.

«Не знаю, як там український секс (давно там не був) але дайте вгадаю - світ бажає його до нестями чи там вже встиглі з’явитися наші активісти?» – написав він у Facebook.

Leopolis.news