logo
03/05
2 ...

На деокупованих територіях працюють 15 машин механізованого розмінування – ДСНС

28-09-2023 19:54267

На деокупованих територіях працюють 15 машин механізованого розмінування – ДСНС
Фото: ДСНС

Про це на брифінгу в Military Media Center повідомив заступник начальника відділу організації піротехнічних робіт ДСНС України Микола Дідик, пише пресслужба ДСНС України.

«За допомогою машин механізованого розмінування вже обстежено понад 250 гектарів території. Використання зазначеної техніки дозволяє суттєво підвищити рівень безпеки особового складу, пришвидшити виконання робіт з розмінування, а також здійснювати завдання на дуже складних ділянках, які мають високий рівень забруднення різноманітними вибухонебезпечними предметами, у тому числі на протипіхотних мінах та протитанкових мінних полях», — зазначив Микола Дідик.

Також він зауважив, що одним із важливих напрямків роботи ДСНС є також просвітницька робота з громадянами щодо мінної безпеки. Оскільки, починаючи з 24 лютого 2022 року, від вибухонебезпечних предметів постраждали 780 осіб: 251 особа загинула та 529 осіб отримали поранення різного ступеня важкості, із них постраждало 77 дітей (загинуло — 13 та поранено — 64 дитини).

«Важливо розповідати мирним мешканцям та особливо дітям про дії у разі виявлення вибухонебезпечних предметів. Підрозділами ДСНС проведено вже понад 21 тис. 600 заходів з інформування населення, якими було охоплено близько 620 тис. осіб», – сказав Микола Дідик.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news