logo
03/05
2 ...

У Миколаєві окупанти завдали ракетного удару по об'єкту транспортної інфраструктури

29-09-2023 10:48242

У Миколаєві окупанти завдали ракетного удару по об'єкту транспортної інфраструктури
Фото: Ілюстративне

Війська рф другий день поспіль атакують той самий об’єкт транспортної інфраструктури в Миколаєві. Вибухи в місті пролунали до того, як в Миколаєві увімкнули сигнали повітряної тривоги.

Про це повідомив в ефірі Радіо Свобода (проєкт Свобода.Ранок) міський голова Олександр Сєнкевич.

«Так, насправді атака відбулася до того, як спрацювала сирена. За тиждень, що минає, цих атак було вже три. І всі три – спочатку були вибухи, а потім вже лунала сирена. Наразі невідомий тип ракет, які атакували, але відомо, що після них відбуваються великі руйнування, горять пожежі», – розповів міський голова Миколаєва.

Сєнкевич припускає, посилаючись на пояснення від військових, що тривогу в Миколаєві не оголошують вчасно саме через балістичний тип ракет, якими атакують місто. Проте він зазначає, що станом на зараз невідомий тип ракет, яким обстріляли місто вранці 29 вересня.

«Я не військовий, я не артилерист. Але з того, що мені сказали, це може бути пов’язано з тим, що йде атака балістичними снарядами, тобто снарядами балістичного типу. І це не дає можливості нашим ППО знайти їх, вчасно помітити. Тому, коли мене питають миколаївці, чи можна повертатися, я їм кажу, що я не можу брати відповідальність за ваше рішення. Але беріть до уваги ці останні події і власне те, що на сьогодні школи в Миколаєві досі працюють в онлайн-режимі, тому що ми досі перебуваємо в зоні ураження саме цих балістичних снарядів, які можуть поцілити до того, як ми зможемо сховати дітей», – каже Сєнкевич.

За його словами, жертв від сьогоднішньої атаки немає. На місці зайнялася пожежа, яку гасили дві години. А під ударом опинився об’єкт транспортної інфраструктури, який вже російські військові атакували раніше.

«Я не знаю, що чи кого вони там шукають. Бо насправді цей об’єкт був зруйнований ще на початку війни. Але вони вже другий день підряд цей об’єкт атакують. Роботу свою він не відновлював», – каже Сєнкевич.

 

 Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news