logo
03/05
2 ...

У Львові до свята Покрови та Дня захисників і захисниць України виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші

29-09-2023 16:29854

У Львові до свята Покрови та Дня захисників і захисниць України виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші
Фото: Ілюстративне

1 жовтня Україна відзначатиме День захисників та захисниць. З цієї нагоди, а також до свята Покрови Пресвятої Богородиці, місто виплатить матеріальну допомогу. Її отримають люди з інвалідністю внаслідок війни, а також вдови/вдівці ветеранів УПА та вдови/вдівці політв’язнів, які мешкають у Львівській громаді.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міськради.Зокрема, до Дня захисника та захисниць України, матеріальну допомогу від міста отримають люди з інвалідністю внаслідок війни І, IІ та ІІІ груп (інвалідність яких пов’язана із захистом Батьківщини), які брали участь в антитерористичній операції та російсько-українській війні, що триває зараз. У нашій громаді мешкає 716 ветеранів війни. Загальна сума виплат – 838 тис. грн.

Крім того, до свята Покрови Пресвятої Богородиці, одноразову виплату отримають: вдови/вдівці ветеранів УПА – 50 людей по 1 тис. грн., та вдови/вдівці політв’язнів – 22 людини по 1 тис. грн. Загальна сума цих виплат складе 72 тис. грн.

Виплати здійснить управління соціального захисту Львівської міської ради у межах Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян – мешканців Львівської МТГ.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news