logo
04/05
03/05
2 ...

В Україні створять Альянс оборонних індустрій – Зеленський

30-09-2023 12:131272

В Україні створять Альянс оборонних індустрій – Зеленський
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський оголосив про створення Альянсу оборонних індустрій.

Декларація є відкритою для приєднання, її уже підписали 13 компаній, заявив глава держави на першому міжнародному форумі оборонних індустрій у Києві, повідомляє Укрінформ.

«На цьому форумі ми оголошуємо про створення Альянсу оборонних індустрій. Альянс, який цінує міжнародне право та вміє працювати для реального захисту міжнародного права, захисту безпеки - і я говорю не тільки про Україну, а безпеку будь-якої нації у світі від будь-якої агресії», - сказав Зеленський.

Він поінформував, що було розроблено базову декларацію як основу Альянсу, до якої можуть приєднатися виробники військової техніки та зброї з усього світу, «які поділяють наш намір дати реальний захист від агресії».

Президент розповів, що цю декларацію підписали вже 13 «визначних» компаній, які готові разом з Україною будувати «новий арсенал вільного світу».

Глава держави підкреслив, що своєю злочинною та неспровокованою агресією проти України, росія показала кожній нації, що може загрожувати суверенітету та нормальному життю будь-якого народу на планеті. А по нашому захисту у цій війні, на його думку, по нашому руху зі звільнення території, кожна держава розуміє, чого потребує до своєї власної оборони - якої зброї, яких виробництв, яких сучасних технологій, яких альянсів.

«Тим, як ми вистояли у війні, тим, як Україна переможе, ми даємо усім іншим у світі, хто цінує мир, успішну стратегію національної та колективної оборони, довготривалу стратегію. І зараз на десятиліття вперед визначаються, якими будуть найбільш потужні оборонно-промислові комплекси, якими будуть їхні пріоритети та що буде стандартом оборони у світі. Саме в Україні це визначається», - наголосив Зеленський.

Як писав Leopolis.news, президент України Володимир Зеленський провів зустріч із представниками оборонних компаній США, Великої Британії, Німеччини, Франції, Туреччини, Швеції та Чехії, які прибули до Києва для участі в першому Міжнародному форумі оборонних індустрій.

 

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news