logo
07/05
2 ...

Прикордонникам доводиться затримувати порушників попереджувальними пострілами

02-10-2023 15:50289

Прикордонникам доводиться затримувати порушників попереджувальними пострілами
Фото: ДПСУ

На Буковині прикордонники з пострілами затримували порушників кордону.

Упродовж останніх трьох діб прикордонники затримали 43-х чоловіків, які поза пунктами пропуску намагалися потрапити до Румунії й Молдови.

Як інформує ДПСУ, особливу активність «незаконні туристи» проявляють на гірських ділянках українсько-румунського кордону. В окремих випадках затримувати правопорушників прикордонним нарядам доводиться з попереджувальними пострілами, а деяких допомагають виявити встановлені фотопастки.

Зокрема , уночі у суботу охоронці кордону відділу прикордонної служби «Селятин» з пострілами припинили незаконне порушення держрубежу. Двох мешканців Чернівецької області, які вдалися до втечі, виявили та затримали під час переміщення до кордону.

Поряд з цим, охоронці кордону відділів «Шибени», «Порубне», «Герца», «Мамалига» та «Кельменці» у 24 випадках затримали ще 41 порушника, які в незаконний спосіб намагалися потрапити до сусідніх держав. Порушниками кордону виявилися мешканці Дніпропетровської, Київської, Харківської, Вінницької, Рівненської, Одеської та Херсонської областей.

Правопорушників доставлено до прикордонних підрозділів для притягнення до відповідальності за ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». 

Leopolis.news