logo
01/05
30/04
2 ...

Суддя на Франківщині виявив «жучок» у своєму телевізорі

04-10-2023 15:19675

Суддя на Франківщині виявив «жучок» у своєму телевізорі
Фото: ілюстративне

Суддя Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області Олег Мигович заявив, що у телевізорі, який знаходився у його робочому кабінеті, було виявлено спеціальний технічний засіб для негласного отримання інформації.

Засіб виявив майстер під час ремонту, після того як через майже рік користування телевізор вийшов з ладу, повідомляє Вища рада правосуддя (ВРП).

За вказаними фактами суддя звернувся до Калуського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області та повідомив про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого статтею 359 Кримінального кодексу України – незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації.

Матеріали за його заявою зареєстровані та направлені до Управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області для прийняття рішення. Наразі перевірку повідомлених обставин здійснюють правоохоронні органи.

На переконання судді незаконне збирання інформації шляхом встановлення в його службовому кабінеті спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації є втручанням у здійснення правосуддя та проявом неповаги до суду.

З огляду на вказане ВРП вирішила звернутися до Офісу Генерального прокурора щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні за фактами, повідомленими суддею Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області Олегом Миговичем.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news