logo
01/05
30/04
2 ...

УКУ запрошує на презентацію проєкту «Культура vs війна»

04-10-2023 15:41370

УКУ запрошує на презентацію проєкту «Культура vs війна»
Фото: УКУ

5-6 жовтня львів’ян запрошують долучитись до презентації всеукраїнського проєкту «Культура vs війна» Асоціації «Сприяння розвитку кінематографа в Україні – дивись українське!» в Українському Католицькому Університеті.

Про це повідомляє пресслужба УКУ.

У межах програми проєкту у Львові відвідувачі матимуть змогу переглянути серію короткометражних фільмів-новел: документальні історії кінооператора Сергія Михальчука, гурту «Антитіла», режисера Ахтема Сеітаблаєва, подружжя фотографів Влади й Костянтина Ліберових, кобзаря Тараса Компаніченка, письменника Сергія Жадана, долучитись до тематичної дискусії та публічного обговорення проблематики культури в часі війни, а також оглянути унікальну експозицію світлин авторства військкорів Влади та Костянтина Ліберових & кінооператора Сергія Михальчука, яка фіксує реалії щоденної боротьби українського народу за свою свободу.

Комплексний проєкт «Культура vs війна» був ініційований у травні 2022 року з метою посилення підтримки України у світі у війні, яку веде рф. Проєкт було створено за фінансової підтримки ЄС. Однією з ключових складових проєкту є цикл документальних фільмів, в яких його герої – українські музиканти, кінематографісти, письменники, фотографи та інші культурні діячі – розповідають про повномасштабну війну через власні історії та спогади.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news