logo
03/05
02/05
2 ...

росія вдарила ракетами по продуктовому магазину у Купʼянському районі: загинуло щонайменше 49 людей, серед них – діти

05-10-2023 16:111287

росія вдарила ракетами по продуктовому магазину у Купʼянському районі: загинуло щонайменше 49 людей, серед них – діти
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

росія завдала ракетного удару по Купʼянському  районі на Харківщині, ракета влучила у продуктовий магазин з людьми, наразі відомо про 49 загиблих.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

«Показово жорстокий російський злочин – удар ракети по звичайному продуктовому магазину, абсолютно свідомий теракт. Купʼянський район на Харківщині. Станом на цей час відомо про більш ніж 48 загиблих. Мої співчуття всім, хто втратив рідних і близьких! Надається допомога пораненим…», - написав Володимир Зеленський.

За інформацією очільника Офісу президента Андрія Єрмака, росіяни обстріляли цивільний об’єкт у селі Гроза, Куп’янського району. Відомо вже про 49 загиблих людей, є 6-річний хлопчик

«Також відомо про 6 поранених - також одна дитина, дівчинка. Розбір завалів триває. Росіяни - це терористи, які цинічно та свідомо вбили мирних людей», - написав Єрмак.

 Як наголосив Володимир Зеленський,  у рамках саміту Європейської політичної спільноти у Гранаді в Іспанії, він із європейськими лідерами говорить про посилення ППО, та захист України від російського терору.

«Російський терор треба зупинити. Усі, хто допомагає росії обходити санкції, злочинці. Усі, хто підтримує росію досі, підтримує зло. Цей і подібні теракти потрібні росії лише для одного: зробити свою геноцидну агресію новою нормою для всього світу. І я дякую кожному лідеру, кожному народу, який підтримує нас у захисті життя!», - наголосив Зеленський.
 

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news