logo
03/05
02/05
2 ...

Зеленський зустрівся з прем’єркою Італії Джорджею Мелоні: говорили про безпекові гарантії, військову підтримку та експорт зерна

05-10-2023 17:10264

Зеленський зустрівся з прем’єркою Італії Джорджею Мелоні: говорили про безпекові гарантії, військову підтримку та експорт зерна
Фото: president.gov.ua

У межах участі в саміті Європейської політичної спільноти в м. Гранада (Іспанія) Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із прем’єр-міністеркою Італії Джорджею Мелоні.

Глава держави подякував очільниці італійського уряду за солідарність і всебічну підтримку України в протидії російській агресії, повідомляє Офіс президента.

Володимир Зеленський поінформував співрозмовницю про актуальну ситуацію на фронті та наступальні операції сил оборони України з метою деокупації українських земель. Президент відзначив гостру потребу російської армії у тривалій паузі в бойових діях.

«Будь-яке послаблення військової допомоги Україні сприятиме посиленню окупантів і повторним спробам захопити нові українські території», – наголосив він. 

У контексті підготовки наступного оборонного пакета від Італії лідери обговорили питання військової підтримки України, зокрема посилення української ППО для захисту мирних людей і зернової інфраструктури.

Окремо обговорювалися питання укладення двосторонньої угоди між Україною та Італією про безпекові гарантії на базі Спільної декларації G7 про підтримку нашої країни, ухваленої на саміті НАТО у Вільнюсі.

Співрозмовники також зосередили увагу на тому, як майбутнє головування Італійської Республіки в «Групі семи» може допомогти Україні.

Лідери наголосили на неприпустимості перетворення на зброю енергетики, продовольства чи будь-яких інших соціальних проблем.

Президент України високо оцінив готовність уряду Італії взяти під патронат Одесу, зокрема фінансувати відбудову Спасо-Преображенського кафедрального собору та інших історичних пам’яток міста, пошкоджених унаслідок російських ракетних атак.

 

 

 

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news