logo
03/05
2 ...

Для молоді Старого Самбора презентували урок «Жива історія. Від козацтва до ЗСУ»

05-10-2023 20:56363

Для молоді Старого Самбора презентували урок «Жива історія. Від козацтва до ЗСУ»

За підтримки відділу культури, молоді, спорту та туризму Старосамбірської  територіальної громади та співпраці Старосамбірського історико-краєзнавчого музею, Старосамбірського ОЗЗСО І-ІІІ ступенів міста презентовано урок «Жива історія. Від козацтва до ЗСУ».

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news

Для молоді лектором тематичного заходу був Дмитро Каднічанський – член товариства військово-історичної реконструкції "Печерська сотня Опанаса Предримирського Київського реєстрового козацького полку війська гетьмана Богдана Хмельницького". Він демонстрував збройові обладунки тодішніх часів, форми та прийоми використання шабель, рушниць безпосередньо у боях.

Розказане та показане Дмитром Каднічанським викликало чималий інтерес. З увагою учні також слухали Руслана Пукшина – новітнього солдата Збройних сил України в резерві, члена громадської організації "Спілка ветеранів АТО на Старосамбірщині". Водночас він є автором лекцій військово-патріотичного виховання на базі спортивно-оздоровчого табору для молоді.

За словами організаторів лекцій, такі уроки поглиблюють знання молоді з історії, школярі  довідуються, як і чим наші предки відстоювали свою державність, боронили землю від різних чужинців.

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news

Фото з відкритих джерел