logo
03/05
02/05
2 ...

У Новому Роздолі батьки загиблого воїна Ростислава Бальзана профінансували будівництво спортмайданчика (ФОТО)

06-10-2023 14:07472

У Новому Роздолі батьки загиблого воїна Ростислава Бальзана профінансували будівництво спортмайданчика (ФОТО)
Фото: ЛОВА

Учора, 5 жовтня, на території Новороздільського ЗЗСО І-ІІІ ст. №3 імені А. Гергерта відкрили спортивний майданчик із штучним трав’яним покриттям.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Спортивний об’єкт розміром 42x22 метри спорудили в пам’ять про полеглого Героя – мешканця Нового Роздолу, 22-річного пластуна Ростислава Бальзана.

Будівництво профінансували батьки загиблого воїна.

«Батьки віддавши державі сина, продовжують жертовно віддавати і далі іншим дітям для їх здорового та щасливого розвитку і майбутнього. Чи є ще такий приклад в Україні? Це – надзвичайна незламність, яку неможливо навіть осмислити. Ми маємо цінувати, пам’ятати героїзм наших воїнів, їх рідних, волонтерів, медиків, рятувальників – кожного, хто вносить свою лепту в перемогу і підтримувати один одного на цьому надскладному шляху. І, звісно, зробити все від нас залежне, щоб таких трагедій більше не було. Слава Україні», - зазначив заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко.

Мама Ростислава Бальзана - вчителька англійської мови у школі, біля якої спорудили майданчик. Жінка розповіла, що майданчик для дітей та молоді громади є символом перемоги, за яку боровся її син та продовжують боротись тисячі інших Героїв.

«Наш син, Ростислав, мав постійне відчуття справедливості, ніколи не шукав легких шляхів. Він казав: «Хлопці там і я там маю бути серед тих, які виборюють незалежність». Після загибелі нашого сина в нас було два шляхи: опустити руки, або далі йти і жити. Останні півтора року нашого пекельного та важкого життя ми намагалися бути корисними хлопцям. Потім виникла ідея майданчика, чоловік мене підтримав. Ідея майданчика – це ідея нашої перемоги. Це - виховання патріотизму, майбутнього покоління. Дякую усім, хто був до цього дотичний», - зазначила матір Любомира Бальзан.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news