logo
03/05
02/05
2 ...

Видавництво «Апріорі» запрошує на презентацію книги у межах Львівського книжкового форуму

06-10-2023 13:42489

Видавництво «Апріорі» запрошує на презентацію книги у межах Львівського книжкового форуму

Видавництво «Апріорі» запрошує поціновувачів літератури на першу з п'яти запланованих подій Львівського книжкового форуму, яка відбудеться сьогодні, 6 жовтня.

Зокрема, видавництво сьогодні запрошує читачів на презентацію книги «Петро Андрусів (1906-1981) Мистецька спадщина, публікації, архівні та дод. матеріали».

«Щасливий буду, коли хоча й одно пожиточне зерно зможу докинути на жертвенник культури Українського Народу» – пише в одному з листів митець світового рівня, художник Петро Андрусів.

Постать Петра Андрусіва, широко відома у Європі та США, майже незнана в Україні. Однак саме тут розпочався шлях великого художника, чий талант завоював прихильність багатьох впливових людей. Андрусіва підтримував 31-й президент США Герберт Гувер; його спонсорувала у Варшаві дружина прем'єр-міністра Польщі Жанета Складовська; з ним щиро листувався митрополит Андрей Шептицький. Ще більше вражає хіба мапа доріг Петра Андрусіва, який, здається, побачив весь світ, встиг повчитися у найкращих митців, заснувати чимало важливих інституцій та ініціатив, а останні роки та вічний спочинок знайшов у США. За підрахунками експертів, у доробку художника понад чотириста різноманітних за тематикою картин, зокрема ікони.

Минулого тижня вийшло друком знакове видання, присвячене українському митцеві – «Петро Андрусів (1906-1981) Мистецька спадщина, публікації, архівні та довідкові матеріали». Авторами-упорядниками стали Андрій Яців та Роман Яців. З цієї гарної нагоди запрошуємо усіх на презентацію книги у рамках Львівського книжкового форуму.

Час: 6 жовтня (п'ятниця), 15:00

Місце: Зал Захарієвича (ауд. 214) Головного корпусу НУ «Львівська політехніка»

Учасники: Роман Яців, Андрій Яців, Петро Гринчишин (онлайн), Степан Павлюк, Роман Кушнір, Оксана Левицька.

Модераторка: Ірина Ключковська

Книгу можна придбати:

- під час презентації у Львівській політехніці (одразу й підписати в авторів-упорядників);

- на стенді нашого видавництва (номер 131);

- на сайті нашого видавництва.

Leopolis.news