logo
03/05
2 ...

На Стрийщині посадовець сільради закупив генераторів за завищеними цінами на понад 600 тис. грн

06-10-2023 15:24382

На Стрийщині посадовець сільради закупив генераторів за завищеними цінами на понад 600 тис. грн

Повідомлено про підозру керівнику комунального закладу освіти однієї із сільських рад Стрийського району, якому інкримінують розтрату бюджетних коштів у великих розмірах та службове підроблення (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

Як інформує відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури, за даними слідства, директор комунального закладу освіти розтратив бюджетні кошти при закупці 6 генераторів для навчальних закладів за завищеними цінами.

Зокрема, у грудні 2022 року за результатами тендеру між комунальним закладом освіти та товариством було укладено договір про закупівлю джерел резервного живлення.

Однак в угоді містилися завідомо недостовірні відомості – ціни на генератори не відповідали ринковим. А підозрюваний неправомірно погодив офіційний документ.

Натомість згідно з договором з місцевого бюджету було перераховано кошти суб’єкту господарювання.

Внаслідок таких дій територіальній громаді завдано збитків на понад 600 тис. грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі відділення поліції №2 Стрийського районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області, за оперативного супроводу Управління СБ України у Львівській області.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news