logo
03/05
02/05
2 ...

Видавництво «Апріорі» у вихідні презентує три новинки у межах Львівського книжкового форуму

06-10-2023 14:28408

Видавництво «Апріорі» у вихідні презентує три новинки у межах Львівського книжкового форуму

У суботу та неділю у межах Львівського книжкового форуму видавництво «Апріорі» презентує 3 новинки.

Про це повідомляється на сторінці відавництва «Апріорі».

Читачів запрошують на презентацію книжки Гната Хоткевича «Богдан Хмельницький»

ДАТА: 7 жовтня (субота), 16:00.
МІСЦЕ: Артцентр Дзиґа (вул. Вірменська, 35).

ПРО КНИГУ:
Гнат Хоткевич – митець небаченого в українській культурі масштабу. Це був непересічний, обдарований багатьма талантами геній – поет, прозаїк, перекладач, педагог, етнограф, композитор, театральний діяч, актор і режисер, бандурист, мистецтвознавець, історик, художник, інженер… Своєю творчістю й організаційною діяльністю він охопив усю Україну – від Слобожанщини до Карпат. Митець українського Розстріляного Відродження.
Історична драма-тетралогія «Богдан Хмельницький», яку пропонуємо читачеві, була завершена 1929 року. Єдине видання її було того ж 1929 року в шостому томі восьмитомника Гната Хоткевича, виданому Харківським кооперативним видавництвом Рух накладом 2000 примірників. Напевно, саме з цієї драми й почалася трагедія митця. Адже в останній частині тетралогії «Переяслав» Хоткевич, супроти офіційної концепції, засудив підписання Переяславської угоди, назвавши цей акт поневоленням України Росією.

УЧАСНИКИ ПРЕЗЕНТАЦІЇ:
РОМАН БЕРЕЗА (модератор) – автор досліджень з мистецтвознавства, педагогіки, соціології, етнографії та фольклористики. Доцент Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Автор книги «Мистецька слава України. У пошуку євшан-зілля».

НАДІЯ СУПРУН-ЯРЕМКО – музикознавиця, етномузикознавиця, докторка мистецтвознавства, професорка кафедри музичної фольклористики Львівської національної музичної академії імені М. В. Лисенка (Львів).

Книгу можна буде придбати під час заходу.

Окрім цього поціновувачів літератури запрошують на презентацію книжки «Ґойрл. Кільця на душі» Елі Шехтмана у рамках Львівського книжкового форуму.

ДАТА: 7 жовтня (субота), 18:00.
МІСЦЕ: Радіо Гараж; вул. Князя Романа, 6.

ПРО КНИГУ:
Роман «Ґойрл. Кільця на душі» Елі Шехтмана, який прожив в Україні понад шістдесят років та чверть століття в Ізраїлі, – один з найкращих романів класиків єврейської літератури ХХ століття. Автор з надзвичайною художньою глибиною оповідає про той тернистий шлях, яким пройшов не він один, а цілих три покоління його народу. І хоча, роман, безумовно можна назвати автобіографічним, сам письменник вважав, що ця книга – насамперед «біографія душі народу».

УЧАСНИКИ ПРЕЗЕНТАЦІЇ:
ВАСИЛЬ ШКЛЯР (модератор) – Український письменник і політичний діяч. Лауреат Шевченківської премії у 2011 році. Його роман «Чорний ворон» став національним бестселером.

СТЕПАН ДАВИМУКА – український винахідник, політик. Доктор економічних наук.

На заході буде здійснюватись продаж книг.

Видавництво також запрошує на презентацію книжки Андрія Тристана «Прийшла війна...»

ДАТА: 8 жовтня (неділя), 14:00.
МІСЦЕ: Бібліотека імені Романа Іваничука (Площа Ринок, 9).

ПРО КНИГУ:
У книзі детально й захопливо розповідається про офіцерів, викладачів і науковців Харківського національного університету Повітряних Сил, які в перші дні війни взяли в руки зброю й виступили проти набагато сильнішого ворога, що насувався на Харків. Автор – безпосередній учасник і свідок тих трагічних і водночас героїчних подій.
Ця книга цінна насамперед тим, що подає численні факти про оборону Харкова. Видання буде цікавим широкому колу читачів.

УЧАСНИКИ ПРЕЗЕНТАЦІЇ:
АНДРІЙ ТРИСТАН (автор) – Полковник Збройних сил України, доктор технічних наук, професор (з 2023) Харківського національного університету Повітряних Сил. Учасник російсько-української війни.

СОФІЯ ФІЛОНЕНКО (модераторка) – Докторка філологічних наук, професорка Українського католицького університету (Львів). З 2013 року по теперішній час – голова журі Міжнародного літературного конкурсу «Коронація Слова» в номінації «Романи». Наукові зацікавлення: ґендерне літературознавство, жіноча проза, масова література.

Книгу можна буде придбати під час заходу.

Leopolis.news