logo
03/05
2 ...

Самбір співпрацюватиме з Національним олімпійським комітетом у Львівській області

06-10-2023 19:27659

Самбір співпрацюватиме з Національним олімпійським комітетом у Львівській області
Фото: Самбірської міськради

У стінах Самбірської древньої ратуші відбулась справді історична подія.  Міський голова Юрій Гамар та голова Відділення національного олімпійського комітету України у Львівській області Юрій Турянський підписали меморандум про співпрацю у галузі спорту.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news

Така акція відбулася у межах заходів, проведених з нагоди відзначення 150-річчя від дня народження засновника розвитку спорту в Україні Івана Боберського. Його життя тісно пов’язане із Самбірщиною: жив і навчався у школі с. Ваньовичі, яке тепер у складі ТГ, потім – у гімназії міста та у Львівському університеті. У березні обласна рада 2023 рік проголосила роком його імені.

У рамках ювілею делегація львівських науковців, спортивних діячів, у складі якої був голова Відділення національного олімпійського комітету України у Львівській області Юрій Турянський, побувала у с. Ваньовичі, греко-католицькій церкві Св. Миколая, в якій служив батько Івана Боберського о. Микола Боберський. На фасаді святині йому встановлено меморіальну дошку. Водночас у Самбірському ліцеї імені Андрія Чайковського відбулася пам’ятна академія, присвячена 150-річчю засновника розвитку спорту в Україні.

За словами міського голови Юрія Гамара, Самбір віддавна славився і славиться високими здобутками спортсменів. Добре розвинута спортивна інфраструктура дозволяє плекати талановиту молодь, сприяє розкриттю їй фізичних можливостей, брати участь у престижних обласних, всеукраїнських та міжнародних турнірах, чемпіонатах.

«Відтепер разом з Відділенням Національного олімпійського комітету України у Львівській області Самбір сприятиме популяризації олімпійському руху, розвитку фізичної культури та спорту, поширення передового досвіду з організації оздоровлення усіх категорій населення громади», – зазначив очільник Самбора.

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news