logo
03/05
2 ...

Ніде у світі не можна давати жодного шансу терору – президент України Володимир Зеленський відреагував на події в Ізраїлі

07-10-2023 14:551399

Ніде у світі не можна давати жодного шансу терору – президент України Володимир Зеленський відреагував на події в Ізраїлі
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський засудив терористичну атаку ХАМАСу на Ізраїль та закликав світ бути об’єднаним для боротьби з тероризмом та притягнути до відповідальності всіх причетних до цієї кривавої атаки.

Про це Володимир Зеленський написав у своїх соцмережах.

«Жахливі повідомлення з Ізраїлю. Мої співчуття всім, чиї рідні та близькі загинули від терористичної атаки. Віримо, що порядок буде відновлено й терористи будуть знищені.
Ніде у світі не можна давати жодного шансу терору, бо терор завжди є злочином не просто проти однієї країни чи його конкретних жертв, а проти людяності як такої та всього нашого світу. Хоч би хто використовував терор, це злочин проти світу. Хоч би хто спонсорував терор, це злочин проти світу», - наголосив глава держави.

Володимир Зеленський закликав світову спільноту залишатися об’єднаною та солідарною, «щоб терор ніколи й ніде не намагався підкорити чи зламати життя»

«Право Ізраїлю на захист не підлягає сумніву. Усі обставини цієї терористичної атаки мають бути зʼясовані, щоб світ знав і притягнув до відповідальності кожного, хто спонукав до нападу та допоміг його організації», - заявив Володимир Зеленський.

Він також закликав українців на території Ізраїлю, уважно дотримуватись інструкцій сил безпеки на місці та пильно стежити за інформацією.

«Будь ласка, бережіть себе! МЗС України та наше посольство в Ізраїлі готові допомогти в будь-якій ситуації. Створено оперативний штаб для допомоги українцям в Ізраїлі. Якщо ви потребуєте допомоги, будь ласка, невідкладно звертайтесь у будь-який спосіб, який вам доступний, до будь-якого нашого дипломатичного чи консульського представництва. Кожне життя має значення! Кожен прояв терору засуджуємо», - додав Володимир Зеленський.

Також Міністерство закордонних справ України засудило терористичний напад ХАМАСу на Ізраїль у суботу, вранці. Про це зазначається у повідомленні МЗС України в мережі "Х".

«Україна рішуче засуджує терористичні атаки на Ізраїль, зокрема ракетні обстріли мирного населення Єрусалима і Тель-Авіва. Ми висловлюємо підтримку Ізраїлю в його праві на захист себе і свого народу», – йдеться у повідомленні.

Як писав Leopolis.news, з Сектора Гази по Ізраїлю був завданий масований ракетний удар  бойовиків ХАМАС в суботу вранці, у містах Ізраїля є влучання, виникли пожежі, загинули мирні мешканці. 

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху заявив, що Ізраїль перебуває у стані війни.

 

 Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news