logo
03/05
2 ...

Пентагон надасть Ізраїлю усе необхідне для самооборони – Ллойд Остін

07-10-2023 17:15944

Пентагон надасть Ізраїлю усе необхідне для самооборони – Ллойд Остін
Фото: Reuters

Міністерство оборони США готове зробити все, щоб Ізраїль мав усе необхідне для захисту від бойовиків ХАМАС. І засуджує невибіркове насильство з боку палестинських терористів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву міністра оборони США Ллойда Остіна, опубліковану на сайті Пентагону.

Зокрема, він зазначив, що уважно стежить за розвитком подій в Ізраїлі, висловив співчуття сім'ям загиблих та підтвердив непохитність прихильності США до права Ізраїлю на самооборону.

«Найближчими днями Міністерство оборони працюватиме над тим, щоб Ізраїль мав усе необхідне для самооборони та захисту цивільного населення від невиборчого насильства та тероризму», - додав Остін.

Також найближчим часом відбудуться переговори прем'єра Біньяміна Нетаньяху з американським президентом Джо Байденом.

Як писав Leopolis.news, з Сектора Гази по Ізраїлю був завданий масований ракетний удар  бойовиків ХАМАС в суботу вранці, у містах Ізраїля є влучання, виникли пожежі, загинули мирні мешканці. 

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху заявив, що Ізраїль перебуває у стані війни.

 Президент України Володимир Зеленський засудив терористичну атаку ХАМАСу на Ізраїль та закликав світ бути об’єднаним для боротьби з тероризмом та притягнути до відповідальності всіх причетних до цієї кривавої атаки.

Відомо про близько 40 загиблих та понад 740 поранених ізраїльтян. Палестинська сторона каже про 160 загиблих у секторі Газа.

 

 Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news