logo
06/05
2 ...

Де у Львові можна здати батарейки, термометри та лампи: графік стоянок екобуса у жовтні

09-10-2023 15:56363

Де у Львові можна здати батарейки, термометри та лампи: графік стоянок екобуса у жовтні
Фото: ілюстративне, автор: Олександр Мазуренко

У Львові працюють мобільні пункти збору відпрацьованих небезпечних відходів. Батарейки, ртутні термометри та лампи мешканці Львівської громади можуть здавати у Екобус, який курсує у Львівській громаді.

Дочірнє підприємство «Боднарівка» Львівського комунального підприємства «Зелений Львів» оприлюднило оновлений графік роботи мобільних пунктів збору небезпечних елементів на жовтень, повідомляє пресслужба Львівської міськради.

Фахівці нагадують про важливість правильно сортувати та утилізувати такі шкідливі та небезпечні елементи, як батарейки, ртутні термометри та лампи. Для цього у Львівській громаді працюють мобільні пункти збору відпрацьованих ламп та термометрів, що містять ртуть, батарейок.

«Нагадуємо про важливість екосвідомості. Необхідно відділяти такі небезпечні елементи, як батарейки, ртутні термометри та лампи.

ДП «Боднарівка» створило спеціальні мобільні пункти збору відпрацьованих ламп, батарейок та термометрів, що містять ртуть. Вони курсують по місту та збирають шкідливі відходи, щоб вони не попадали в екологічне середовище, тим самим створюючи потенційні джерела небезпеки для нас з вами», – пояснюють фахівці ДП «Боднарівка».  

Небезпечні відходи безкоштовно приймають лише від мешканців Львівської міської територіальної громади в безпечній тарі, у кількості:

  •   лампи до 10 шт.;
  •   термометри до 5 шт.;
  •   батарейки до 10 кг.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news