logo
06/05
05/05
2 ...

Данія працює над «розширенням та поглибленням» коаліції країн, які зобов'язалися поставити Україні винищувачі F-16 – Метте Фредеріксен

09-10-2023 16:40295

Данія працює над «розширенням та поглибленням» коаліції країн, які зобов'язалися поставити Україні винищувачі F-16 – Метте Фредеріксен
Фото: president.gov.ua

Данія працює над розширенням коаліції країн з відправлення Україні західних винищувачів F-16.

Про це прем'єрка Данії Метте Фредеріксен заявила на щорічній сесії Парламентської асамблеї НАТО в Копенгагені, повідомляє Liga.net з посиланням на  The Guardian та Sky News.

Звертаючись із закликом до країн НАТО щодо відправлення бойових літаків Україні, Фредеріксен зазначила, що «доти, доки українці готові продовжувати бій за свободу, країнам-учасницям Альянсу варто наважитися і дати обіцянку, що трансатлантична спільнота не піддасться втомі від конфлікту».

«Ми повинні бути з Україною до кінця. Ніхто з нас не може стверджувати, що втомився від війни, поки Україна продовжує свою невтомну боротьбу. Вирішімо, що втоми від війни не буде в нашій трансатлантичній спільноті», – сказала вона.

За словами данської прем'єрки, російський диктатор володимир путін прорахувався, вважаючи, що слова підтримки України з боку НАТО «залишаться просто словами», але замість цього «українські солдати воюють нашою зброєю, нашими танками, нашими ракетами, і незабаром Україна також літатиме на наших F-16».

20 серпня 2023 року Данія повідомила, що передасть Україні 19 літаків, Нідерланди – невідому кількість (країна має 42 борти; скільки з них віддадуть ЗСУ — не говориться).

 

 

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news