logo
24/04
23/04
22/04
21/04
18/04
17/04
2 ...

Найкраще святкування: медики подарували бійцям цінний апарат для загоювання ран

15-10-2019 12:03754

Найкраще святкування: медики подарували бійцям цінний апарат для загоювання ран
Фото: Ескулаб

Львівський військовий шпиталь отримав сучасний вакуумний насос для лікування ран, який використовуватимуть на передовій.  

На Львівщині працівники медичної лабораторії «Ескулаб»  вирішили відсвяткувати 10-річний ювілей фірми, закупивши обладнання для військового шпиталю. 

«Це апарат експертного класу з високим профілем безпеки, який використоюють для очищення ран з метою їх найшвидшого загоєння, - пояснив  повідомив начальник Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, полковник військової служби Іван Гайда. -  У військових умовах такий насос – перший помічник хірурга, адже завдяки ньому лікарі можуть надавати якісну і вчасну допомогу пораниним бійцям. Після застосування цього апарату зменшується ризик інфекцій,ускладнень, і навіть важкі трофічні рани гояться швише. Цей насос поїхав на Донбас в один з військових шпиталів, і ми вдячні колегам-медикам за допомогу». 

Так співпало, що ювілей «Ескулабу» припав на 14 жовтня – День захисника України. І колектив підприємства вирішив відмовитись від гучного святкування. Натомість кошти, які могли піти на організацію свята працівникам, скерувати на благодійність 

«Це була ініціатива наших працівників, і керівництво компанії погодилось, що в час, коли українські військові захищають кордони  на сході України, ми не повинні залишатись осторонь, - розповів директор ПП «Перша соціальна медична лабораторія «Ескулаб» Сергій Дядюшко. - Поспілкувавшись з лікарями військового шпиталю та дізнавшись про їхні потреби, ми закупили необхідне обладнання та передали до цієї медичної установи. А відсвяткувати ми ще встигнемо усі разом – коли завершиться війна і наші хлопці повернуться з фронту».

Ірина ФІАЛКОВСЬКА, для Leopolis.news