У Латвії конфіскували $30 млн українських ексвисокопосадовців – ГПУ

http://leopolis.news/post/9470/u-latvi-konfiskuvaly-30-mln-ukranskyh-eksvysokoposadovciv--gpu

15/10/2019

Таке рішення вдалось ухвалити завдяки спільним зусиллям Генеральної прокуратури України та компетентних органів Латвійської Республіки, інформує прес-служба ГПУ.

Зазначені кошти на початку 2015 року були заарештовані у рамках запиту Генеральної прокуратури України про надання правової допомоги.

Питання повернення злочинних активів в Україну буде вирішуватися на міжурядовому рівні.

Як зазначає «Українська правда», у прес-службі ГПУ поки що не змогли сказати, кому належали конфісковані кошти.

Як зазначає видання, у вересні 2016 року суд Латвії конфіскував 50 млн євро на користь країни у справі розкрадань з держбюджету України і легалізації коштів через латвійські банки. На думку ЗМІ, йшлося про кошти Сергія Арбузова.

У 2014 році українська влада повідомляла, що в банках Латвії арештовано $49,3 млн колишнього віце-прем'єра України Сергія Арбузова.

Крім того, в латвійських банках на рахунках компанії Юрія Іванющенка, близького до Віктора Януковича, «застрягли» $32 млн доларів і 72 млн швейцарських франків.

Також могло йтися про бізнесмена з орбіти Януковича Сергія Курченка: у Латвії було заморожено рахунки пов'язаної з ним компанії. В Україні Курченку присвоєння державних коштів та їх незаконне переміщенні за кордон.

Leopolis.news