Ситуація навколо «ОХМАТДИТу»: Мальський роз’яснив свою позицію щодо реорганізації лікарні

http://leopolis.news/post/9486/sytuaciya-navkolo-ohmatdytu-malskyy-rozyasnyv-svoyu-pozyciyu-shchodo-reorganizaci-likarni

15/10/2019

На цьому сьогодні, під час апаратної наради, наголосив голова Львівської ОДА Маркіян Мальський, повідомляє пресслужба облдержадміністрації.

За його словами, незадовільний стан медицини є не лише на Львівщині, а й в Україні в цілому.

«Зрозуміло, що реформа потрібна, адже Національна служба здоров’я України підтримуватиме більші лікарні. Проте для громадськості був незрозумілий процес реорганізації, чому саме потрібно ліквідовувати «ОХМАТДИТ», а не реорганізовувати його спільно зі Західноукраїнським спеціалізованим дитячим медичним центром. Відтак, враховуючи суспільну важливість, я відкликав проєкт рішення «Про удосконалення надання медичної допомоги дитячому населенню у Львівській області» задля вироблення спільної та чіткої позиції», – зауважив Маркіян Мальський.

Також він додав, що кожен мешканець області повинен мати доступ до якісних медичних послуг. Тому для вирішення ситуації повинні бути проведені зустрічі з колективами, громадськістю, експертами, щоб зрозуміти економічну ефективність об’єднання вищезазначених дитячих медичних закладів.

Раніше проект про реорганізацію та об'єднання «Охматдиту» і Чорнобильської лікарні, який Департамент охорони здоров’я ЛОДА подав до Львівської обласної ради, викликав обурення у суспільстві.

У зв’язку із цим минулого тижня Маркіян Мальський відкликав із облради проект рішення про реорганізацію дитячої лікарні «Охматдит» та приєднання її до Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медцентру.

Leopolis.news