Будівельна компанія «ІРОКС» подала до суду на Львівську мерію

http://leopolis.news/post/9499/budivelna-kompaniya-iroks-podala-do-sudu-na-lvivsku-meriyu-

16/10/2019

Генеральний директор ПрАТ «ІРОКС» Ігор Микичак просить суд визнати недостовірною і такою, що принижує ділову репутацію його фірми інформацію, опубліковану Львівською міською радою у всесвітній мережі Інтернет та на офіційному веб-сайті мерії.  

За словами пана Микичака, останнім часом його підприємство стало жертвою брудної піар-кампанії від міського голови Львова Андрія Садового та чиновників Львівської міської ради.

«Вони в один голос закликають не купувати у нас квартири. Бо, начебто, ми недобросовісні забудовники. Більше того, деякі об’єкти, де вже заселені жильці мер Львова запропонував зрівняти із землею. Такі «страшилки» регулярно лунають з уст посадової особи. Таке враження, що він підпрацьовує у наших конкурентів. Але по всіх наших об’єктах є відповідні дозволи на виконання будівельних робіт, ми готові платити усі відповідні пайові внески», – розповідає Ігор Микичак.

Будівельна компанія «ІРОКС» проводить будівництво на 7 будівельних майданчиках. Кілька об’єктів вже здано в експлуатацію і в них  мешкають  львів’яни з зареєстрованими  відповідним чином правами власності. Серед замовників серйозні державні структури: правоохоронні органи, військові.

Як зазначив директор фірми Ігор Микичак, «ІРОКС» готова платити 2% інвестиційного внеску за об’єкти незавершеного будівництва на вул. Антонича-Майданній (корпус № 5 та 6), Тернопільській, 42, Шевченка, 418 і укласти  про це відповідну угоду з Львівською міською радою. «Я про це чітко заявив під час зустрічі із заступником голови Львівської ОДА Юрієм Холодом. Інвестиційний внесок прийнято на законодавчому рівні 2011 року, а наші дозволи на будівництво набрали чинності у 2008, 2009 та 2010 роках. Закон немає зворотної сили. «ІРОКС» завжди виконував умови щодо інвестиційного внеску по об'єктах будівництва на підставі дозволів (декларацій про початок виконання будівельних робіт) отриманих після 2011 р. Так, за наші кошти біля новобудов було влаштоване дорожнє покриття і комунікації. Плюс ми спорудили об’єкти соціальної нерухомості –дитячі садочки.  Ми просто не хотіли йти на кабальні умови Львівської міської ради – сплата до 4%  інвестиційного внеску. З 24 вересня 2019 року набув чинності закон, що передбачає інвестиційний внесок не більше 2%. Нас влаштовує це. Хоча ми давно робимо свій вклад на соціальну сферу та інфраструктуру Інвестиційний внесок для нашої будівельної компанії – це загалом десять квартир для потреб міста, зокрема і для АТОшників. З кожної багатоповерхівки ми готові виділити по 4-6 квартир, з деяких – дві», – заявив гендиректор ПрАТ «ІРОКС» Ігор Микичак.

За його словами відносини між владою і бізнесом повинні будуватися на цивілізованих і правових засадах. Місто Львів не чиясь приватна вотчина, де «господар» діє на власний розсуд і як йому подобається.

Ігор Микичак переконаний, що за свої слова треба нести відповідальність. «Збрехав, тиснув на бізнес, заважав приватному бізнесу – маєш відповісти. Не можна використовувати ресурс міської ради та чиновників проти тих, хто з якихось причин не подобається міському голові. Скільки можна терпіти хамство очільника міста. У цій справі відповідачем буде Андрій Садовий та чиновники, які уже тривалий час влаштовують проти забудовника «чорний піар», – переконаний Ігор Микичак.

Маркіян ВОЙТОВИЧ, Leopolis.news