logo
05/05
03/05
02/05
01/05
30/04
29/04
2 ...

Зеленський обговорив із саудівським принцом ситуацію на Близькому Сході

23-10-2023 19:441456

Зеленський обговорив із саудівським принцом ситуацію на Близькому Сході
Фото: Зустріч Зеленського та Мухаммада бін Салмана аль Сауда, травень 2023 року

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі Спадкоємним принцом, Прем'єр-міністром Королівства Саудівська Аравія Мухаммадом бін Салманом аль Саудом.

Як інформує Офіс президента, Зеленський на важливості розвитку відносин із Королівством Саудівська Аравія та регіоном Затоки. Співрозмовники обговорили реалізацію домовленостей, досягнутих під час їхньої останньої зустрічі, та скоординували майбутні спільні зусилля.

Президент подякував саудівському принцу за його особисту роль в організації успішної зустрічі радників з питань національної безпеки у Джидді задля реалізації Формули миру. Зеленський також запросив представника Королівства Саудівська Аравія стати учасником наступної такої зустрічі на Мальті й відзначив важливість участі Королівства в організації Глобального саміту миру.

Сторони обговорили ситуацію на Близькому Сході. Зеленський наголосив на необхідності уникнення подальшої ескалації та розростання війни.

«Я вірю, що ми поділяємо погляди на необхідність мирного рішення. Ми готові працювати з партнерами для порятунку життів цивільних», – зазначив він.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news