logo
28/03
27/03
2 ...

Клієнти KredoBank отримали можливість користуватися Google Pay

16-10-2019 12:02862

Клієнти KredoBank отримали можливість користуватися Google Pay

З 15 жовтня глобальний сервіс Google Pay став доступним клієнтам «Кредобанку» - держателям платіжних карт Mastercard.

Сервіс дає можливість додавати картки Mastercard у додаток Google Pay та розраховуватись платіжними пристроями з NFC на безконтактних POS-терміналах у торгово-сервісній мережі та міській інфраструктурі, а також онлайн, інформує прес-служба Кредобанку.

«На початку 2017 року «Кредобанк» першим в Україні запустив цифровий гаманець на основі платформи токенізації MDES (Mastercard Digital Enablement Service) – фірмовий мобільний додаток KredoPay, який обслуговує безконтактні трансакції наших клієнтів. Приєднання до всесвітнього сервісу Google Pay є відповіддю на численні прохання наших клієнтів та логічним кроком у розвитку послуг банку. Це дозволить клієнтам ще простіше здійснювати безконтактні розрахунки смартфоном, зберігаючи максимальний рівень безпеки», говорить Олександр Овчарук, виконавчий директор напрямку роздрібного та електронного бізнесу АТ «Кредобанк».

Сервіс Google Pay працює з глобальною цифровою платформою токенізації MDES (Mastercard Digital Enablement Service). Платформа дозволяє перетворити будь-який NFC-пристрій, під’єднаний до інтернету, на безпечний платіжний інструмент: для оплати створюється унікальний шифр — токен — що забезпечує максимальний рівень захисту платіжної транзакції. Токен — це 16-значна комбінація цифр, прив’язана до номера банківської картки користувача, яка є унікальною для кожного підключеного пристрою. Реквізити банківської картки є прихованими при токенізованій оплаті, і тому надійно захищеними. Для верифікації платника зі сторони банку в процесі оплати Mastercard трансформує токен у номер картки.

«Інновації стрімко розвиваються на українському платіжному ринку, особливо у сфері платежів. Безконтактні оплати – один із головних трендів, який посилився із появою цифрових гаманців. Два роки тому ми з KredoBank запустили перший в Україні цифровий гаманець KredoPay на діджитал-платформі Mastercard. За цей час у країні відбувся справжній прорив у розвитку безконтактних оплат за допомогою гаджетів, і на сьогодні Україна – серед світових лідерів за кількістю NFC-транзакцій гаджетами з Mastercard. Ми переконані, що запуск сервісу Google Pay відкриє для клієнтів KredoBank новий користувацький досвід швидких і безпечних платежів», — зазначив Юрій Батхін, віце-президент із розвитку бізнесу Mastercard в Україні.

В Україні зростає попит на безконтактну технологію: сьогодні в Україні вже 1,4 млн карток оцифровані у діджитал гаманцях, а 87% клієнтів банків вже розглядають мобільний телефон як альтернативу банківським карткам. Популярності розрахунків в один дотик сприяє розвиток платіжної інфраструктури в Україні: за даними НБУ, вже 86% торговельних платіжних терміналів оснащені безконтактною технологією.

Google Pay доступний власникам смартфонів з операційною системою Android Lollipop 5.0 або пізнішої версії та підтримкою технології NFC. Для того, щоб почати користуватися сервісом, клієнтам KredoBank достатньо завантажити додаток Google Pay із Google Play Store і додати в нього дані платіжних карток Mastercard.

Leopolis.news