logo
29/03
28/03
27/03
26/03
2 ...

Мешканці Брюховичів відсвяткували рік з дня відновлення діяльності Народного дому (ФОТО)

16-10-2019 14:251310

Мешканці Брюховичів відсвяткували рік з дня відновлення діяльності Народного дому (ФОТО)
Фото: Брюховицька селищна рада

14 жовтня, на свято Покрови Пресвятої Богородиці, Народний дім смт. Брюховичі святкував один рік з дня відновлення своєї діяльності.

 

Приміщення брюховицької Просвіти простояло закритим понад десять років, інформує сайт Брюховицької селищної ради.

Святкування річниці діяльності Просвіти приурочено до свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня Захисника України.

Офіційна частина заходу розпочалася відкриттям у Народному домі Брюхович виставки картин заслуженого діяча мистецтв України, професора Української Академії Друкарства, художника Миколи Опанащука під назвою «Діалоги з осінню».

«Справа виставкова для такого селища міського типу як Брюховичі є дуже важливою, як на мене. Діти, які виростають у середовищі тому – і музикою, і танцями, і образотворчістю, і гуртки різні, – це є, напевно, найкращі імпульси в розвитку дитини, які переростуть з часом в те, що вони статуть визнаними, в те, що частина з них будуть професійно задіяними в музиці, в хореографії чи образотворчості. Це дуже важлива затія, дуже потрібна затія. Я вдячний пані Марті, яка вболіває за це, пану голові (селищному голові Брюхович – прим. авт.), який так само – відгукується, сприяє, допомагає, і в результаті виходить, що Народний дім на стільки бурлить, що можна тільки позавидувати, що дітки зараз мають такі можливості, яких ми не мали колись», – сказав Микола Опанащук про організацію виставки у своєму зверненні до гостей свята.

Отець церкви Різдва Пресвятої Богородиці у Брюховичах (УГКЦ) Петро Сологуб, який на відкритті виставки вітав присутніх, так сказав про важливість Просвіти у селищі:

«Моя бабуся, яка була переселенкою з Любачівщини (Любачів – місто в Польщі, – прим. авт.), розповідала, що в них була кімната Просвіти – збиралися всі діти, молодь, організовувалися спортивні ігри, вистави, співи. Це є прекрасно – ми маємо більше, як кімнату! Тому зичу творчих успіхів, нехай Бог благословить і помагає в тій нелегкій, але гарній справі!».

Святковий концерт відкривали наймолодші вихованиці Народного дому Божена Гуменна та Діана Урбан, які виконували зі сцени пісні про осінь та маму.  

Селищний голова Володимир Доманський подякував просвітянам за рік їхньої успішної роботи та вручив грамоти від Брюховицької селищної ради директору Народного дому Марті Бей, організаторам культурного дозвілля в Народному домі – Юлії Клим та Меланці Юей, а також художникам, чиї картини виставляли у Народному домі до Дня Брюхович та Дня Захисника України, – Миколі та Ользі Опанащукам, Лілії Гнатиків і Тарасу Носару.

В свою чергу, директор Народного дому Марта Бей вручила подяки за особистий вклад у розвиток Народного дому селищному голові, депутатам Брюховицької селищної ради, представникам місцевих громадських організацій та творчих колективів.

В кінці концерту Марта Бей представила гостям свята всіх працівників Народного дому, а Меланка Юей та Юлія Клим урочисто винесли на сцену святковий торт, яким пізніше пригощали усіх відвідувачів свята. Іменний торт Народному дому в честь річниці подарував селищний голова Володимир Доманський.

Святкування продовжилося на вулиці – пригощанням козацьким кулішем, тортом та солодощами. На подвір’ї Народного дому можна було сфотографуватися біля фотозони, стенду «Я люблю Брюховичі», а також біля інсталяцій до Дня Захисника України у вигляді розстріляних людей, які організували у Народному домі за сприяння заступника голови Львівської облдержадміністрації Івана Собка.

Справжній козацький куліш організували завдяки підтримці депутата селищної ради Арсена Олійника, та членів сім’ї Рак, які готували куліш та пригощали ним усіх охочих.

Leopolis.news