logo
02/05
01/05
2 ...

Троє мешканців Львівщини намагалися ввезти з Польщі електронні сигарети на 2,5 млн грн

31-10-2023 13:44446

Троє мешканців Львівщини намагалися ввезти з Польщі електронні сигарети на 2,5 млн грн
Фото: скріншот з відео

Увечері 30 жовтня в пункті пропуску «Краківець–Корчова» під час огляду двох мікроавтобусів «Opel Movano» та позашляховика «Cherry Tiggo», які прибули із Польщі, працівники митниці виявили 4 920 електронних сигарет «ELFBAR» «VAAL», ввезення яких в Україну заборонено.

Про це повідомляє Державна митна слухба України.

Водії усіх трьох транспортних засобів - мешканці Львівщини, які для проходження митного контролю обрали смугу «зелений коридор», чим засвідчили про відсутність товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню. При цьому, в мікроавтобусах знаходилось 2 250 і 816 ароматизованих електронних сигарет, а у позашляховику, яким кермувала жінка – 1 230 одиниць.

За цими фактами митники склали протоколи про порушення митних правил за ч. 3 ст. 471 Митного кодексу України (недекларування товарів, що підпадають під встановлені законодавством заборони та/або обмеження щодо ввезення на митну територію України та які переміщуються громадянами). Санкція статті передбачає накладення штрафу у розмірі трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією таких товарів або без такої. Незадекларований товар тимчасово вилучено.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news