logo
20/04
19/04
2 ...

У Львові стартував форум «Together for child»

17-10-2019 16:321208

У Львові стартував форум «Together for child»
Фото: ЛОДА

Сьогодні, 17 жовтня, в області стартував Перший Міжвідомчий Форум ділового спілкування та партнерства «Together for child».

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Участь у заході взяли голова Львівської ОДА Маркіян Мальский  з дружиною Андріаною Мальською, фахівці охорони здоров’я, освіти, представники соціальної сфери та юристи.

«Наші українські діти заслуговують найкращого і нам усім потрібно працювати, щоб у них було блискуче майбутнє. Цей форум особливий, оскільки зміг об’єднати в одну синергію медицину, юриспруденцію, питання реабілітації, освіти. Це блискучий формат і зичу організаторам, щоб захід став щорічним. Ніхто не має права бути байдужим до дитини, і з боку облдержадміністрації ми гарантуємо підтримку усіх схожих ініціатив», - зазначив очільник області.

Під час медичної панелі директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак розповіла про напрацювання  у  частині збереження здоров’я  дітей.

«Основним і найбільш яскравим показником того, наскільки спрацьовує не тільки область, але й держава у питанні здоров’я дітей  – це показник малюкової смертності.  У 2019 році на Львівщині – найнижчий показник смертності дітей до одного року за усі роки незалежної України», – зазначила Ірина Микичак.

Також вона наголосила на значному покращенні акушерських стаціонарів, транспортної реанімації, неонатологічної допомоги, зокрема розповіла про розвиток обласних програм.  

Упродовж дня спікери розкажуть про ризики можливі у період вагітності та пологів; де і яку кращу медичну допомогу ваші діти можуть отримати в області; окреслять соціальні послуги та права дитини  у сфері надання медичної допомоги.

Зазначимо, форум організували з метою  налагодити тісну взаємодію фахівців усіх цих ланок для найкращого результату в інтересах дитини, щоб наші діти входили у доросле життя з міцним фундаментом фізичного та психічного здоров’я, щоб були освіченими та вільно мислячими людьми.

Leopolis.news