logo
29/03
28/03
2 ...

Хід конем від міського голови Сколе: відсторонили на місяць, аби затягнути справу надовго

17-10-2019 18:281337

Хід конем від міського голови Сколе: відсторонили на місяць, аби затягнути справу надовго
Фото: Leopolis.news

15 жовтня у Миколаївському районному суді відбулося чергове засідання за позовом прокуратури Львівської області до міського голови Сколе Володимира Москаля. 

 

Кримінальна справа стосується прийняття мером «пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою», або, якщо по-народному, хабара.

Цього разу мера відсторонили від виконання службових обов’язків на місяць.

Цей судовий процес тягнеться ще з липня 2018 року і впродовж усього часу кілька разів перед розглядом справи мер потрапляв до лікарні або ж його адвокати знаходили аргументи для відсторонення судді. Таким чином, укотре затягується справу, розгляду якої, як і справедливості загалом, годі дочекатися.

 А 28 жовтня у Львівському апеляційному суді розглядатимуть ще одну справу, суть якої аналогічна: «одержання неправомірної вигоди службовою особою». За цей хабар Стрийський міськрайонний суд призначив панові Москалю покарання – 6,5 року позбавлення волі. Однак під вартою мер не був, оскільки оскаржив вирок, подавши апеляцію, і продовжує виконувати посадові обов’язки. Судячи з того, що судова тяганина триває вже не перший рік, практично, можна передбачити: цього разу справу також не буде завершено.

Тим часом, у парку, неподалік від центру міста, родиною мера зводиться черговий будинок. До речі, цю територію було кілька разів перепродано, а нещодавно сесією змінено цільове призначення відповідної земельної ділянки. Раніше тут був дитячий парк із каруселями.

Юрій ЛУЖНИЙ, Leopolis.news