logo
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

Мораторій на перевірки, ліміти для ФОПІв та касові апарати: Уряд оримав від Зеленського завдання

17-10-2019 19:38498

Мораторій на перевірки, ліміти для ФОПІв та касові апарати: Уряд оримав від Зеленського завдання
Фото: Ілюстративне

Президент Володимир Зеленський своїм указом доручив Уряду ввести дворічний мораторій на проведення перевірок ФОПів щодо дотримання ними порядку застосування касових апаратів.

Про це йдеться в указі №761/2019 від 17 жовтня про невідкладні заходи щодо забезпечення сприятливих умов для діяльності фізичних осіб-підприємців, опублікованому на сайті Офісу президента.

Зеленський також наказав утворити координаційну ради з питань розвитку мікро- та малого підприємництва та залучити в неї представників громадських організацій в сфері малого бізнесу.

Створена рада буде працювати над майбутніми законопроектами для ФОПів.

Глава держави також доручив спростити умови та критерії віднесення фізичних осіб-підприємців до першої групи спрощеної системи оподаткування.

«Зокрема шляхом встановлення більшого розміру граничного обсягу їх доходу протягом календарного року, надання їм права використовувати працю найманих осіб, а також розширення переліку видів діяльності, які можуть здійснюватися такими суб’єктами господарювання», йдеться в указі.

Зазначається, що мораторій на перевірки не стосуватиметься ризикових категорій з високорентабельною діяльністю.

В указі також наголошується про необхідність спростити процедуру реєстрації РРО через інтернет та забезпечити активну роз’яснювальну роботу щодо цього.

Окремо Зеленський зобов'язав уряд з 1 січня 2020 року дати можливість платникам податків тестувати безкоштовне програмне забезпечення під час здійснення розрахункових операцій та забезпечити активну роз’яснювальну роботу щодо цього.

Leopolis.news