logo
28/03
2 ...

Стало відомо, коли презентують перші геопортали містобудівних кадастрів об’єднаних громад Львівщини

17-10-2019 19:52625

Стало відомо, коли презентують перші геопортали містобудівних кадастрів об’єднаних громад Львівщини
Фото: Львівська ОДА

У Львівській області розпочалася активна робота з впровадження та розвитку в місцевих територіальних громадах створення та ведення містобудівного кадастру.

Про це інформують у департаменті архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА.

У 2018 році стартував перший етап реалізації пілотного проєкту «ГІС – як дієвий інструмент розвитку ОТГ».

У поточному році до реалізації проєкту активно включилися такі об’єднані громади Львівщини: Мурованська сільська територіальна громада, Давидівська сільська територіальна громада, Ходорівська міська територіальна громада.

Упродовж року громадами напрацьовано збір та формування необхідних матеріалів для проектування та створення відповідних геопросторових даних та баз даних. Це містобудівна документація, топографічні матеріали, топозйомки, межі території та земельних ділянок, затвердження програм, переформатування відділів, підбір персоналу та багато іншого.

Завершенням проєкту є продукт Геоінформаційні системи ОТГ, які вже сьогодні можна побачити у відкритому доступі:

- http://murovanska.otg.ua/

- http://davydivska.otg.ua/

- http://hodorivska.otg.ua/

Презентації «Відкриття перших Геопорталів містобудівних кадастрів об’єднаних громад» у Львівській області відбудуться:

- Мурованська ОТГ 23.10.2019 о 10:00 год (Народний дім, вул. Лукашевичів, 40 в с. Сороки-Львівські Пустомитівський р-н);

- Давидівська ОТГ 23.10.2019 о 11:30 год (Давидівська сільська рада, вул. Незалежності, 1а в с. Давидів Пустомитівський р-н);

- Ходорівська ОТГ 23.10.2019 о 13:15 год (Палац Культури, вул. Грушевського, 29 в м. Ходорів Жидачівський р-н).

Зазначимо, що упродовж попередніх років у Львівській ОДА побудовано ефективну інфраструктуру Геоінформаційної системи з усіма районами та містами обласного значення, яка сьогодні показала значні результати її реалізації.

Нагадуємо про видачу через геопортал містобудівного кадастру містобудівних умов та обмежень для проектування об’єкта будівництва, будівельного паспорта забудови земельної ділянки та відкритість і доступність до матеріалів містобудівної документації.

Геоінформаційна система містобудівного кадастру це потужний інструмент контролю над відповідною територією, активами громади, залучення інвестицій, прозорості та доступності банку даних про вільні земельні ділянки як для будівництва власного житла так і отримання в оренду для ведення особистого селянського господарства, покращення рівня життя для кожного громадянина.

Leopolis.news