logo
27/04
26/04
25/04
2 ...

У ЗСУ підтвердили успішні дії на лівому березі Дніпра та закріплення на плацдармах

17-11-2023 10:181020

У ЗСУ підтвердили успішні дії на лівому березі Дніпра та закріплення на плацдармах
Фото: 35-та окрема бригада морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Остроградського

Сили оборони України провели серію успішних дій на лівому березі річки Дніпро на Херсонському напрямку.

«Завдяки мужності та професійності українським морським піхотинцям, у взаємодії з іншими підрозділами Сил оборони, вдалося закріпитися на декількох плацдармах», – йдеться в повідомленні Командування морської піхоти ВМС ЗСУ.

Як зазначається, у ході боїв з російські окупанти зазнали важких втрат у живій силі та техніці. Зокрема, з початку проведення зазначених заходів ворог втратив: особового складу – 1216 вбитими та 2217 пораненими, 24 танки, 89 артилерійських систем та мінометів, 135 одиниць різноманітної автомобільної техніки, 48 одиниць бойових броньованих машин, у тому числі БТР та БМП, 9 РСЗВ, 14 плавзасобів, 15 одиниць спеціальної техніки, 4 командні пункти, 29 складів з боєприпасами, як польових, так і стаціонарних. Крім того, зведеним підрозділом РЕБ морської піхоти було нейтралізовано 135 FPV дронів та 5 БПЛА оперативно-тактичного рівня.

Також про успішні операції на лівому березі Дніпра повідомляє Генеральний штаб ЗСУ: «Проводяться диверсійні, рейдові та розвідувальні дії. Виявляються шляхи логістичного постачання боєприпасів та продовольства окупантів. Здійснюється розвідка місць розташування особового складу та техніки російсько-окупаційних сил, позицій артилерії тощо, з метою їх подальшого знищення відповідними засобами ураження. Тривають важкі бої. Одна з головних цілей цієї роботи - відтіснити ворога якомога далі від правого берега, щоб убезпечити цивільне населення від постійних російських обстрілів. Чим далі російська артилерія стоятиме від Херсона – тим краще».

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news