logo
27/04
26/04
25/04
24/04
2 ...

Україна повернула депортованого з Маріуполя до росії підлітка

19-11-2023 16:31886

Україна повернула депортованого з Маріуполя до росії підлітка
Фото: Дмитро Лубінець

Депортований з Маріуполя до росії український підліток Богдан Єрмохін, який отримав у рф повістку, повернувся до України.

Про це повідомив уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець у Telegram.

«19 листопада, у свій день народження, Богдан повернувся до України. Саме наша команда офісу Омбудсмана напрацьовувала шлях повернення хлопця спільно з іншими органами державної влади в межах реалізації затвердженого плану дій президента України Bring Kids Back UA», – повідомив Лубцінець.

За його словами, повернення відбулося у взаємодії з Катаром, ЮНІСЕФ, посольством України в Білорусі за результатами перемовин з російською стороною.

«Також щодо возз’єднання хлопця із сестрою мав комунікацію з уповноваженою з прав людини в рф», зазначив Лубінець.

Омбудсмен наголосив, що «це був тернистий шлях».

«Богдан пережив багато, перебуваючи в рф, але попри все він хотів бути вдома! Сьогодні його бажання здійснилося. Я впевнений, що своє 18-річчя Богдан не забуде ніколи!», написав він.

Нагадаємо, 16-річного Богдана Єрмохіна окупанти депортували з Маріуполя в росію у 2022 році.  Він опинився в дитячому санаторії у Московській області. Згодом його віддали під опіку ветеранки чеченської війни, росіянки Ірини Рудницької. Після цього Богдан Єрмохін звернувся за допомогою до адвокатки. Також, за словами хлопця, вже отримав повістку про явку до військкомату Московської області на 19 грудня 2023 року, хоча 18 років йому виповнилося лише сьогодні

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news