logo
27/04
26/04
25/04
24/04
2 ...

Стало відомо, про що говорили Остін і Зеленський

20-11-2023 18:001237

Стало відомо, про що говорили Остін і Зеленський
Фото: Офісу президента

В Офісі президента розповіли, про що йшлось під час зустрічі Президента України Володимира Зеленського із міністром оборони Сполучених Штатів Америки Ллойдом Остіном, який перебуває сьогодні із візитом у Києві.

Як інформує ОП, Зеленський висловив подяку Президенту США, його адміністрації, обом палатам Конгресу та всьому американському народу за незмінну потужну підтримку України, насамперед військову, яка є дуже важливою в умовах повномасштабної агресії Росії. Було відзначено лідерську роль США у формуванні міжнародної коаліції з оборонної допомоги нашій країні. 

«Ми надзвичайно вдячні Президенту Джозефу Байдену. Це дуже важливо для нас, що США разом із нами. Ми розраховуємо на вашу підтримку й пишаємося, що ви з нами», – наголосив він. 

Зеленський також відзначив важливість візиту американської делегації напередодні чергового засідання у форматі «Рамштайн», результати якого мають посилити позиції України на полі бою. У цьому зв’язку він докладно поінформував про актуальну ситуацію на фронті, стратегічні цілі та першочергові потреби Сил оборони України. Було наголошено на нагальності продовження безперервного постачання союзниками всього необхідного озброєння та снарядів. 

Окремо Зеленський наголосив на необхідності посилення спроможностей України напередодні зимового періоду. 

Під час зустрічі також обговорили питання свободи мореплавства в Чорному морі та забезпечення функціонування альтернативного «зернового коридору». 

«Дуже важливо, що нам вдалося досягти прогресу у встановленні контролю над Чорним морем, а також забезпечити роботу альтернативного гуманітарного маршруту. Це дає Україні змогу залишатися гарантом глобальної продовольчої безпеки», – зазначив Зеленський. 

До складу американської делегації увійшов також командувач Європейського командування Збройних сил США та верховний головнокомандувач Об'єднаних збройних сил НАТО у Європі Крістофер Каволі. 

Як повідомило Міністерство оборони США, голова Пентагону Ллойд Остін під час візиту до Києва обговорить забезпечення українського війська на зимовий період та на майбутнє від російських загроз.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news