logo
27/04
26/04
25/04
24/04
2 ...

Словенія може виділити Україні €5 млн грантів на відновлення інфраструктурних об’єктів

23-11-2023 20:53654

Словенія може виділити Україні €5 млн грантів на відновлення інфраструктурних об’єктів
Фото: Мінінфраструктури

Заступниця Міністра з питань європейської інтеграції Анна Юрченко та Голова Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України та розвитку інфраструктури України Мустафа Найєм зустрілися з делегацією Республіки Словенія.

Про це повідомляє Мінінфраструктури.

Проєкти відбудови можуть бути подані до Центру міжнародного співробітництва та розвитку Словенії (CMSR). Грантові кошти покриватимуть до 50 % вартості проєкту.

«З початку повномасштабної війни Словенія надала Україні вже €4,3 млн гуманітарної допомоги і ще €1 млн на фінансування гуманітарної ініціативи “Grain from Ukraine”. Це найбільша гуманітарна допомога Словенії за останнє десятиліття. Ми вдячні Словенії за таку суттєву підтримку України й готовність співпрацювати далі», – прокоментувала Заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України з питань європейської інтеграції Анна Юрченко.

Процедура подання проєктів:

  • Подання цифрової заявки (проєктної пропозиції) через сайт CMSR;
  • Оцінка проєктних пропозицій:
  • Презентація проєкту фінансисту;
  • Затвердження Радою CMSR та Урядом Словенії:
  • Укладання донорської угоди.

Під час візиту до Києва раніше цього року прем'єр-міністр Словенії заявив, що його країна готова брати участь у відбудові Ізюму на Харківщині. У липні Словенія ухвалила рішення про допомогу Україні на гуманітарне розмінування на загальну суму €1,5 млн.

Міністерство закордонних та європейських справ (МЗС) Словенії у 2022 році виділило Україні €3,46 млн бюджетних коштів на гуманітарну, матеріальну допомогу та розвиток, а у 2023 році очікується виділення до €6,14 млн.

CMSR який опікуватиметься реалізацією проєктів відбудови має значний досвід у реалізації проєктів відновлення у різних країнах світу. З 2007 року успішно реалізовано понад 120 проєктів за підтримки Уряду Республіки Словенія.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news