logo
01/05
30/04
2 ...

Сьогодні в Україні відзначають День логіста

24-11-2023 11:24934

Сьогодні в Україні відзначають День логіста
Фото: ілюстративне

Кожної останньої п'ятниці листопада в Україні святкують День логіста. У 2023 році це свято припало на 24 число.

Про це пише «Ділова мова».

Логістика – економічно ефективний процес планування, реалізації та контролю ефективного переміщення та зберігання товарів від пункту відправлення до кінцевого користувача.

Логістика і транспорт є важливою частиною ланцюжка поставок, яка складається з трьох основних сегментів, а саме: виробництво, закупівля та транспортування. Індустрія логістики фактично складається з шести різних секторів: автомобільний транспорт, залізничний транспорт, авіація, морські перевезення, складування та зберігання.

Логістика є однією з найбільших галузей промисловості в світі. Транспортна індустрія зачіпає практично кожен аспект нашого життя. Наприклад, найбільш частіше відправляються такі товари, як продукти харчування, одяг, меблі та електроніка.

Компанії, які займаються аутсорсингом своєї логістики, в середньому скорочують транспортні витрати приблизно на 13 відсотків.

Завдяки аутсорсингу логістики підприємства отримують вигоду від інвестицій в нові технології для транспортування і доставки, не жертвуючи власним капіталом.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news