logo
27/04
26/04
25/04
24/04
2 ...

У Львівській міськраді презентували проєкт бюджету громади на 2024 рік

24-11-2023 14:40828

У Львівській міськраді презентували проєкт бюджету громади на 2024 рік
Фото: lvivrada.gov.ua

У Львівській міській раді відбулося публічна презентація і обговорення проєкту бюджету.

Визначено основні напрямки фінансування у 2024 році – це підтримка військових, медична галузь, освіта, соціальні видатки і критична інфраструктура, повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міськради.

Загальна сума основних видатків на 2024 рік – 13 млрд грн. Пріоритет – 1 млрд грн на підтримку ЗСУ.

Серед іншого у бюджеті передбачено кошти на такі напрямки:

  • освіту – більше 4 млрд грн
  • медицину і соціальний захист – 851,4 млн грн.
  • критичну інфраструктура – 873,8 млн грн.
  • резервний фонд (ліквідація наслідків атак ворога) – 350 млн грн.

Бюджет розвитку становитиме лише 41 млн грн.

«Маємо бути реалістами й визнати, що наш бюджет наступного року буде доволі скромним. На підтримку ЗСУ Львів виділить мільярд гривень - це наш обов'язок перед тими, хто захищає нашу державу. Це не означає, що ми забуваємо про інші сфери життя нашої громади. Освіта, медицина та соціальний захист залишаються нашими пріоритетами. Важливо також не забути про культуру та спорт, оскільки ці сфери нині відіграють помітну роль під час реабілітації та підтримки наших військових», - прокоментував голова фракції «Європейська Солідарність» Петро Адамик.

«Також я звернувся до представників гуманітарного блоку з проханням активізувати роботу щодо пошуків додаткових можливостей для підтримки наших пріоритетів через залучення міжнародних партнерів і донорів. Окрім того, економія та оптимізація непершочергових витрат мають стати повсякденною вимогою під час праці муніципальних підприємств», - додав депутат.

За словами голови бюджетної комісії Наталії Шелестак, уперше започатковано обговорення загальної частини бюджету.

«Бо так виглядає, що бюджету розвитку фактично не буде. Але наголошую, що в умовах війни це логічно. Ми маємо відмовитися від усіх витрат, окрім критичних. Тому базові критичні речі враховані», – зазначила вона.

«Хочу наголосити, що обов’язково будуть розглянуті усі пропозиції, які ми отримаємо на електронну пошту. Обов’язково будемо вносити їх у протокол та розглядати на бюджетній комісії. Можливо, хтось буде вважати, що якась з програм взагалі не має працювати», - додала Наталія Шелестак.

З понеділка проєкт бюджету буде розглядатись на профільних комісіях, після того - на бюджетній комісії.

Консолідований проект буде затверджено на засіданні виконкому, а після того винесено на розгляд сесії Львівської міської ради.  

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news