logo
01/05
2 ...

Сьогодні у Львові презентувати книжку про загиблого на війні військового та журналіста Віктора Дудара

24-11-2023 16:46655

Сьогодні у Львові презентувати книжку про загиблого на війні військового та журналіста Віктора Дудара
Фото: ЛОР

Книгу «Щоденники вдови» презентувала у Будинку воїна львівська журналістка Оксана Дудар. Біографічне видання присвячене Віктору Дудару, чоловіку авторки, який загинув у зоні бойових дій в перші дні повномасштабно вторгнення.

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної ради.

«Для мене війна… – це останній погляд чоловіка біля військової частини, де ми попрощалися, – зачитала уривок з книги авторка. – Моя війна – це усміхнене обличчя Віті. Він у вишитій сорочці. Це перше, що бачу, коли заходжу до кімнати, де ми щодня сиділи ввечері та довго розмовляли. Я не знаю, що таке війна. Але мій страх перед нею давно кудись зник».

У 2014-2015 роках Віктор Дудар воював добровольцем на Сході України. Вперше на війну він пішов, не маючи досвіду військової служби.

«Ця війна постійно відгукувалася у нього. Він не показував цього, не говорив про це. Але у певні моменти це, внутрішнє, проривало. Коли він потрапляв у товариство, де хтось служив, можна забути про всіх решта. Віктор спілкувався тільки з тією людиною і кожен з них ділився своїм досвідом, хто де був і які завдання виконував. Насправді я тепер спостерігаю по інших друзях, які були і є на війні. Війна не відпускає ніколи і нікого», – розповіла Оксана Дудар.

Зранку 24 лютого 2022 року Віктор Дудар зібрав речі і повернувся до частини. Під час презентації авторка книги продемонструвала фотографії про військові будні воїна, на яких Віктор Дудар спільно з побратимами з 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. «На цих фотографіях є багато побратимів Віктора, які на жаль, також загинули», – каже Оксана Дудар. На інших фото – миті з родинного життя, де Віктор у колі друзів, на відпочинку або вдома, з дружиною та донькою.

Віктор Дудар загинув 2 березня 2022 року під час оборони Миколаєва. Довгий час Оксана Дудар не знала про те, як загинув Віктор Дудар. Дізналася набагато пізніше, з розповіді побратима, якого зустріла у військовому госпіталі.

Віктор Дудар похований на Личаківському цвинтарі у Львові. Посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news