logo
27/04
26/04
25/04
24/04
2 ...

НАЗК виключило три грецькі компанії зі списку міжнародних спонсорів війни

24-11-2023 20:06622

НАЗК виключило три грецькі компанії зі списку міжнародних спонсорів війни
Фото: ілюстративне

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виключило трьох грецьких компаній-перевізників з переліку міжнародних спонсорів війни, йдеться про Thenamaris Ships Management Inc., Minerva Marine та TMC Tankers LTD.

Рішення було ухвалено після того, як компанії припинили транспортування російської нафти, інформує НАЗК.

Влітку 2022 року НАЗК надало статус “спонсорів війни” п’яти грецьким компаніям, серед яких були і Minerva Marine, Thenamaris та TMS Tankers. Компанії транспортували російську нафту та нафтопродукти, тим самим поповнюючи бюджет держави-терориста та фінансуючи російську агресію.

«Росія завжди використовувала енергоносії, зокрема нафту, як зброю. Це і досі дозволяє рф впливати на інші держави, навіть попри накладені на неї санкції. Важливо, щоб все більше міжнародних компаній відмовлялося співпрацювати з росією, особливо в нафтовій сфері. В першу чергу, це послаблює економічні спроможності військової машини агресора. І тут вже йдеться не тільки про доброчесність та відповідальність таких компаній, але й можливість не потрапити під санкції», – відзначив голова НАЗК Олександр Новіков.

Як повідомляли, раніше НАЗК призупинило для OTP Bank і 5 грецьких перевізників статус міжнародних спонсорів війни