logo
24/04
23/04
2 ...

Львів’янка заявляє, що «Львівгаз» хоче від неї 30 тис. грн за випадково зірвану пломбу

18-10-2019 16:032952

Львів’янка заявляє, що «Львівгаз» хоче від неї 30 тис. грн за випадково зірвану пломбу

Львів’янку, яка проживає у центральній частині міста, змушують виплатити понад 30 тис. грн за зірвану пломбу на лічильникові газу.

Конфлікт триває понад півроку. Про це Наталія Кішко написала на своїй сторінці у «Facebook».  

За її словами, ще у лютому 2019 року мала необережність зірвати пломбу на газовому лічильнику.

«Лічильник газовий знаходиться у мене в квартирі практично над головою, посередині коридору, це настільки незручно, що в малометражному коридорі неможливо розташувати нормально ніяких меблів. Отож, намагаючись посунути в зручне положення невеликий пенал , я зірвала пломбу. Відразу спробувала зателефонувати на АТ «Львівгаз». Оператори говорять багато в авторежимі, дочекалась десь через 25 хвилин відповіді живої особи. Це було 1 лютого 2019 року десь в післяобідню пору. Оператор ввічливо сказала, вони не можуть нічим допомогти, але якщо я зателефоную завтра (а завтра субота), можливо якось допоможуть. Я не здавалась. Телефоную на 104. Ці дзвінки зі стаціонарного телефону здійснювались. Добре не пам'ятаю, але напевно таки через 104 домоглась виклику майстрів з газової служби додому. Прийшли 6-го лютого. Склали Акт про порушення, забрали лічильник на повірку, взамін встановили свій, запросили на комісію. На комісії 12-го лютого по вул. Золотій, 42/2 не виявили жодного втручання з мого боку в роботу лічильника. Відразу я написала заяву на зміну розташування пристрою обліку газу, хоча б на метр вище ( пізніше мені зателефонували з АТ «Львівгаз», і «застерегли», що така послуга коштуватиме мені приблизно 2500 грн, оскільки лише доїзд до будинку, в якому я живу коштує 1400 грн. (а живу я десь 10 - 15 хв. їзди машиною від цієї служби)», – розповіла Наталія Кішко.

Як стверджує жінка, лічильник їй повернули лише 26-го березня разом з Актом.

«В серпні мені приходить «лист щастя» від Львівгазу. Запрошення на ще одну комісію стосовно несанкціонованого втручання в роботу газового приладу обліку газу. Комісія призначена на 12 вересня 2019 року. Зауважу, на 9-те вересня у мене була планова госпіталізація з дитиною в Центр Дитячої кардіології та кардіохірургії. Звісно, я поїхала в Київ, а не чекала довгоочікуваної зустрічі з Львівгазом. На комісію прийшов мій чоловік. Далі бракує і слів, і здорового глузду описати, що може придумати ПАТ «Львівгаз», щоб зірвати з людей гроші незаконно, а саме 31 470. 79 грн. Що це за сума? Це розрахунок необлікованого об'єму та обсягу природнього газу і його вартості. Що це означає? Чоловікові висунули звинувачення у тому, що в лютому, коли лічильник був знятий на повірку, в ПАТ Львівгаз немає мого звернення стосовно зриву пломби. Якщо немає звернення, значить виходить, ми невідомо коли зірвали ту пломбу, а максимальний період нарахування користуванням необлікованим природнім газом - півроку. Отже. 31 тис. 470 грн 79 коп. Чоловік мені телефонує 12 го, я в Києві не на канікулах, мені ноги підкошуються, починає трясти, серце вискакує. Відразу звоню на 1545 (гаряча урядова лінія). Реєструють моє звернення. на початку жовтня приходять 2 листи: один про перенесення комісії на 17.10, інший з гарячої лінії, що про мою участь у засіданні Центральної комісії АТ «Львівгаз» повідомлять додатково. Я тим часом намагаюсь отримати довідку з Укртелекому про мої дзвінки з лютий 2019 року. Виявляється, це не так легко: заява, очікування до місяця часу, перевірка через різні служби на самому Укртелекомі. Довідки ще не маю. Дістаю сьогодні ще один лист заказний. так, так, саме звідти, з ПАТ "Львівгазу", про те що 12.09.2019 року відбулося засідання центральної комісії по розгляду актів про порушення відповідно до вимог Кодексу газорозпридільних систем. за результатами даного засідання прийнято рішення щодо задоволення акту про порушення. тобто надати рахунок про оплату тієї 31 тисячі грн, копію акту про порушення від 6 го лютого, повідомлення про припинення газопостачання», – продовжує жінка.

Рахунок вона мала оплатити до 17-го жовтня.

«Це той день, коли я маю довести, що саме я викликала майстрів з Львівгазу, щоб вони зняли лічильник на повірку, а не вони самі якимось чудом прилетіли до мене, інтуітивно відчуваючи, що у мене випадково порушилась цілісність пломби. 12-го вересня, під час засідання комісії працівники вищезгаданого ПАТу заявили, що дзвінків від моєї особи до них не зафіксовано, отже в моїх інтересах шукати моє звернення!!! Я, мабуть, посивіла за останні два місяці більше, ніж за все моє життя.

«17те жовтня! 9. 40 я на Львівгазі. Попередньо, 15 го жовтня написала скаргу до голови правління Львівгазу Войсовича Ю. В., з доказом від Укртелекому моїх дзвінків. В 9.40 мене ніхто не закликав, чекаю далі. В 10.00 впустили через пропускну, на 3ому поверсі прочекала ще з 20 хв. Зайшла. Розмова видалась на 1-2 год. 4 жінки і чоловік-комісія. Спочатку здалось, чоловік на моєму боці, а далі ... Я по-новому описала хід подій, мої докази виявились не доказами порівняно з відсутністю будь-яких доказів з боку Львівгазу! Я намагалась випросити в них письмовий доказ того, що на мою адресу були надіслані майстри для зняття лічильника на експертизу. Думаю, ні до кого щодня не приходять майстри з Львівгазу. Далі, комісія попросила мене вийти з кімнати. Через якийсь час мене "повернули". Працівники Львівгазу запропонували мені зменшити борг до шести тисяч, я їм відповіла, що і 500 грн. не дам. Настрашили мене, що адвокат в суді дорожче буде коштувати. Я не здавалась, ще раз перепитали чи повертаємось до старої суми. Я сказала, пишіть, що хочете. Я вийшла. На прохідній намагалась записатись до голови правління. Безрезультатно! Секретар приймальної навмисне не хотіла мене записувати, запропонувала технічного директора, якого прочекала 1, 5 год., до мене ніхто так і не вийшов. Я знову написала скаргу на ім'я голови правління в абонвідділі, хоча сумніваюсь, що вона дійде до Войсовича: попередня скарга за 15 те жовтня опинилась в руках злочинної комісії, я особисто бачила її в руках однієї з членів комісії...».

Оксана КРИШТАЛЕВА, спеціально для Leopolis.news