logo
03/05
02/05
2 ...

Як справлятися з психологічною небезпекою та як самовідновлюватися, журналістів навчали на тренінгу, організованому АУП

26-11-2023 13:16742

Як справлятися з психологічною небезпекою та як самовідновлюватися, журналістів навчали на тренінгу, організованому АУП
Фото: Михайла Шишки

Упродовж двох днів, 24-25 листопада, в конференц-залі готельного комплексу «Platinum SPA&Resort», що у містечку Козин, неподалік Києва, відбувався теоретично-практичний тренінг для працівників медіа із питань психологічної безпеки та відновлення, у якому взяли участь практикуючі журналісти майже із всіх областей України, зокрема і з Львівщини, організатором якого була Академія української преси (АУП).

Розпочався тренінг з вітального слова від організаторів заходу, яке виголосила асистентка проєктів АУП Юлія Рицик. 

Під час тренінгу учасники заходу слухали настанови тренерів та виконували вправи щодо відновлення внутрішнього балансу через тілесні практики, навчалися перезавантажувати нервову систему через ресурси власного тіла, емоцій і соціальної взаємодії. Також тренери навчали медійників активуванню внутрішніх ресурсів через мистецтво й відновлювати внутрішній баланс через ресурсні думки, емоції та тілесні практики. 

В процесі виконання останнього параграфа дводенної програми  «Психологічна безпека та відновлення для журналістів», кожен учасник тренінгу, спільно із тренерами семінару, склали так звану «Валізку практичних інструментів самодопомоги», що у перспективі може знадобитися для відновлення психологічного стану, тобто внутрішнього балансу.

На завершенні цього навчально-тренувального заходу, усі його учасники-журналісти отримали сертифікати про успішне 15-ти годинне навчання з номером реєстрації.

Тренерами тренінгу були: кандидатка психологічних наук, практикуюча психологиня, психотерапевтка, членкиня Асоціації EMDR в Україні Наталія Умеренкова та практикуюча психологиня у напрямках сексологія, нейропсихологія, психосоматика, консультантка в методі позитивної психотерапії та арт-терапії, членкиня Національної психологічної асоціації  Анастасія Білозор.

Тренінг «Психологічна безпека та відновлення для журналістів», відбувся завдяки спільному проєкту між АУП та міжнародною організацією INTERNEWS, яка впроваджує «Медійну програму в Україні» за фінансування агентства США з міжнародного розвитку (USAID), метою якої є зміцнення українських медіа та розширення доступу до якісної інформації.

Михайло ШИШКА, журналіст, спеціально для Leopolis.news