logo
03/05
02/05
2 ...

У Львові пройшов забіг «16 днів активізму проти насильства»

26-11-2023 14:18766

У Львові пройшов забіг «16 днів активізму проти насильства»
Фото: ЛМР

В межах 16 днів проти насильства у Львові, в парку імені Івана Франка, провели забіг «Acting for survivors». Забіг стартував в м. Ірпінь, а Львів став одним з 15 міст України, що підхопило естафету. Згодом її підтримають представники українських діаспор у Сполучених Штатах Америки (Чикаго), Словаччини.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Участь у забігу могли взяти усі охочі, тож до події долучились спортсмени, представники різних гуманітарних місій, громадських організацій, державних органів і місцевого самоврядування та просто небайдужі львів’яни.  

«Цим пробіг Львів долучається до міжнародної акції «16 днів активізму проти насильства». Він розчинався в Ірпені (місто, що стало своєрідним трагічним пам’ятником російського вторгнення в Україну), адже забір привертає увагу до агресії, яку продовжує чинити російська федерація.

Сьогоднішня акція – це перша подія, яку ми проводимо цьогоріч в межах 16 днів проти насильства. Продовж тижня планую ще багато подій, що привернути увагу якомога більшої кількості людей», – розповів Олексій Неділя, в. о. начальника управління соціального захисту Львівської міської ради.

Мета забігу – привернути увагу до злочинів насильства з боку військових російської федерації. Це солідарний прояв небайдужості до осіб, які пережили чи переживають травматичний досвід, пов’язаний з військовими діями в Україні. Також це спосіб донесення інформації про способи допомоги постраждалим – наявні соціальні та спеціалізовані сервіси. Він також підкреслює важливість фізичного та психічного здоров'я для повноцінного життя та реалізації власного потенціалу.

Нагадаємо, що 16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства – це кампанія, яка проводиться щороку в більшості країн світу. Вона починається 25 листопада з Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, і триває до 10 грудня – Дня прав людини. Кампанія консолідує людей та організації у всьому світі та закликає до запобігання та викорінення насильства щодо жінок та дівчат.

Захід організований UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення, у партнерстві з громадською організацією «Асоціація експертів із запобігання та протидії гендерно зумовленому насильству» (GBV Асоціація експертів) у межах проєкту «Міста, вільні від домашнього насильства» за підтримки уряду Канади (EmbassyofCanadatoUkraine) та Великої Британії (BritishEmbassyKyiv).

До слова, громада Львова є учасником проєкту UNFPA «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» з 2021 року. У межах проєкту у Львові розбудовується система сервісів підтримки та допомоги тим, хто страждає від усіх проявів насильства.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news