logo
02/05
01/05
2 ...

У Бродах планують створити Алею Героїв

28-11-2023 12:181778

У Бродах планують створити Алею Героїв

Створення Алеї Героїв у Бродах було вирішено на засіданні робочої групи з влаштування місця вшанування пам’яті загиблих, померлих захисників і захисниць України, яке відбулося наприкінці минулого тижня.

Про це інформує Бродівська міська рада на своїй фейсбук-сторінці.

Як зазначено у тексті релізу, за результатами зустрічі були напрацьовані ідеї втілення Алеї Героїв у Бродах. Бродівська міська рада запропонувала сквер на вулиці Івана Франка як майбутнє місце вшанування.

«Зведення меморіалу пам’яті для наших полеглих захисників потребує місця, а площа скверу складає понад 5000 м2. Ініціюємо громадське опитування: чи підтримуєте ви облаштування місця вшанування загиблих, померлих захисників і захисниць України у сквері на вулиці Франка Івана?», – зазначено в інформповідомленні Бродівської міськради.

За радянських часів у сквері на вул. І.Франка, в Бродах, був меморіал полеглим червоноармійцям зі стелою, чорною кам’яною глибою із зображенням так званої «скорботної жінки» та «вічним вогнем», який погас за часів відродження України, як вільної держави. Сьогодні на місці цього меморіалу залишилися лишень фундамент та, образно кажучи, газова конфорка, яка живила той «вічний вогонь».

Також у вищеназваному релізі зазначено посилання на офіційний сайт мерії, зокрема на розділ «Опитування», за яким можна проголосувати за облаштування Алеї Героїв у Бродах у сквері на вул. І.Франка.

Однак, як йдеться на ФБ-сторінці Бродівської міськради, облаштування постійного меморіалу стане тривалим у часі процесом. З огляду на таку ситуацію, міський голова Белей А.А. та учасники робочої групи ініціюють створення Алеї з тимчасовими банерами у самому центрі Бродів – на площі Ринок.

«В результаті проведення частини робіт з реконструкції в самому центрі міста зʼявляються належно облаштовані локації для розміщення банерів – пішохідні зони з твердим покриттям, широким кутом огляду та вигідним розташуванням. Міська рада та громадськість вже напрацьовують варіанти, який вигляд матимуть конструкції, тож Алея Героїв буде облаштована якнайшвидше», – повідомляють у Бродівській міській раді.

Єдине, про що не зазначено в релізі про Алею Героїв у Бродах, так це – скільки коштів платників податків буде потрачено на її облаштування та виготовлення тимчасових банерів зокрема.

Михайло Шишка, журналіст, спеціально для Leopolis.news

Фото автора