logo
16/04
15/04
2 ...

У Брюховичах біля ОХМАТДИТу відкрили майданчик для особливих дітей

18-10-2019 18:492322

У Брюховичах біля ОХМАТДИТу відкрили майданчик для особливих дітей
Фото: Брюховицька селищна рада

Сьогодні біля ортопедичного та очного відділень лікарні «ОХМАТДИТ» у Брюховичах на вул. Лікарська, 1 відбулося відкриття інклюзивного майданчика, який складається з конструкцій та елементів, що розроблені для діток з проблемами опорно-рухового апарату.

 

Ініціаторами створення такого майданчику були травматолог ортопедичного відділення ОХМАТДИТу Оксана Колодій та депутат Брюховицької селищної ради Віталій Денега, повідомив Leopolis.news селищний голова Брюховичів Володимир Доманський.

Після проходження цією ідеєю конкурсу мікропроектів Львівської обласної ради та залучення коштів з бюджету селищної ради, облаштування майданчика стало можливим.

«Я в черговий раз дякую усім. І вкотре повторюю, що ми повинні змінити ті стереотипи Радянського Союзу, почати жити по-новому заради наших дітей, заради нашого майбутнього. І хто чим може зі свого місця все ж таки повинен допомагати, чим може. Ще раз усім дуже дякую!», – зазначила ініціаторка проекту, дитяча лікарка-травматолог Оксана Колодій.

Загальна вартість проекту – 380 тис. грн, з яких: 280 тис. грн виділено з бюджету Львівської обласної ради як субвенцію за перемогу в конкурсі мікропроектів, та 100 тис. грн – з бюджету селищної ради Брюхович. Підрядник – ТОВ «Європейський Парк», яке запропонувало найнижчу ціну за свою роботу.

«Я дякую пані Оксані Колодій, нашому депутату Віталію Денезі за таку чудову ідею. Це унікальний майданчик навіть для всієї України. В ОХМАТДИТі сотні дітей, які тут лікуються, тому ми підтримуємо колектив лікарні, Брюховицька селищна рада і надалі буде підтримувати необхідні потреби ОХМАТДИТу», – сказав селищний голова Брюхович Володимир Доманський.

Заступник голови Львівської облдержадміністрації, депутат Львівської обласної ради від Брюхович Іван Собко запевнив колектив ОХМАТДИТу, що про їхню лікарню пам’ятають, пообіцяв підтримку і заохотив самостійно подаватися на конкурси мікропроектів, де можна отримати субвенцію на найважливіші потреби установи.

У Львівській області є близько десяти таких майданчиків. Їх перевага в тому, що вони допомагають контактувати між собою різним діткам та спрощують адаптацію у навколишньому світі.

Leopolis.news