logo
04/05
03/05
2 ...

СБУ підірвала стратегічну залізницю в рф, яка вела до Китаю – ЗМІ

30-11-2023 13:441790

СБУ підірвала стратегічну залізницю в рф, яка вела до Китаю – ЗМІ

Сьогодні уночі стався вибух на Байкало-Амурській магістралі, а саме в Північномуйському тунелі ім. Бессолова, який знаходиться в Бурятії (рф).

Про це повідомляє «РБК-Україна» із посиланням на джерела.

«Фактично це єдиний серйозний шлях залізничного сполучення між РФ та Китаєм. І наразі цей шлях, який Росія використовує у тому числі й для військових постачання, паралізовано», – повідомили співрозмовники.

Джерела, цей підрив – чергова успішна спецоперація СБУ. У спецслужбі наразі це офіційно не коментують.

Також повідомляється, що під час руху вантажного поїзда спрацювали 4 вибухових пристрої. Зараз на місці працює ФСБ, залізничники безуспішно намагаються мінімізувати наслідки спецоперації.

Байкало-Амурська магістраль (БАМ) – це залізниця в азійській частині росії. Довжина 4234 км (траса від Усть-Кута над р. Леною до Комсомольська-на-Амурі). Основну частину шляху збудовано у 1974-84. Існує три відгалуження до Транссибірської залізниці. Довжина залізниці – 4 234 км.

Північномуйський тунель імені В. А. Безсолова – це залізничний тунель в Республіці Бурятія на Байкало-Амурській магістралі (на перегоні роз'їзд Ітикіт - станція Окусікан), відкритий 5 грудня 2003 року. За протяжністю є найдовшим залізничним тунелем у рф – 15 343 метри.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news