logo
04/05
03/05
2 ...

У Самборі спішно доробляють те, що було заплановане ще в лютому

30-11-2023 19:43820

У Самборі спішно доробляють те, що було заплановане ще в лютому

У Самборі територію біля відремонтованого та реставрованого приміщення колишньої дитячої лікарні, яке практично не один рік не використовувалося, готують під благоустрій з настеленням бруківки. Тут колективно зможуть проживати до 105 вільно переміщених осіб, які наразі знайшли тимчасовий прихисток у дитячому садку.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.

Такий проект повністю профінансувала Мальтійська служба допомоги. Ремонт обійшовся майже у 23 млн. грн. Відтак у триповерховому будинку площею понад 800 кв. м. повністю замінили інженерні мережі та вікна. Для кімнат придбали ліжка, матраци, шафи та тумбочки, а на кожному поверсі облаштували їдальні, душі та санвузли.

За інвестиційні кошти також відремонтували покрівлю, утеплили фасад, встановили систему відеоспостереження загальних зон, та підключили Wi-Fi.

Нагадаємо, що ще в лютому урочисто за участі голови ЛОВА Максима Козицького, представників Мальтійської служби допомоги в Україні, перших осіб міста, району, депутата облради Юрія Доскіча та інших, дотичних до ремонту, було відкрито та освячено один з кращих новітніх прихистків для біженців від війни. Після її закінчення, зазначалося, будівля слугуватиме готелем для юних спортсменів, оскільки поруч стадіон, ДЮСШ.

На той момент не можна було вселяти переселенців. Затримка виникла через те, що належало до приміщення підвести електрику та благоустроїти територію. Здавалося, що господареві залишилося не таке вже й складне завдання. А насправді новосілля з різних причин затягнулося на цілих десять місяців. Одні дорікали владі Самбора, інші – обленерго, треті ще комусь.

Зрушення будуть. Тут є все технічне устаткування для подачі електроенергії – автономна підстанція, запасний дизельний генератор. Потужні механізми знімають старий асфальт, готуючи територію під благоустрій.  

Підготував Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news

Фото Миколи Сенейка