logo
03/05
2 ...

У Трускавці двоє дітей отруїлись чадним газом

02-12-2023 17:55672

У Трускавці двоє дітей отруїлись чадним газом
Фото: ілюстративне

Рятувальники повідомили про отруєння чадним газом у Трускавці на Львівщині.

Про це повідомляє ДСНС України.

Випадок трапився у квартирі житлового будинку в Трускавці. Через несправність системи вентиляції газового котла чадним газом отруїлись троє людей, з них двоє – діти. Усіх постраждалих у важкому стані госпіталізували до лікарні.

Фахівці вкотре наголошують, що основною вимогою для уникнення біди є притік свіжого повітря у приміщення, де є прилади опалення – через вікно, двері та вентиляційний канал, який має бути постійно прочищений, і в якому має бути відповідна тяга, щоб відпрацьовані гази виходили в атмосферу. Там, де встановлені прилади з димовідводом продуктів згоряння в комин – тобто газові коти чи колонки, цей комин також має бути чистим. І в жодному разі в таких приміщеннях не може бути електричних вентиляторів. Якщо одне з цих правил недотримане, то у приміщенні починає утворюватися чадний газ, і стається біда.

ПАМ’ЯТАЙТЕ! Газ вибухонебезпечний, і найменше порушення правил може призвести до трагедії – вибуху, пожежі, отруєння та руйнування. Під час усіх нещасних випадків, пов'язаних із використанням газу (вибух, пожежа, отруєння), слід зателефонувати в одну з міських служб: швидку допомогу – 103, пожежну – 101, газову – 104, поліцію – 102. Будь-яка з цих служб повідомить решту, і вони прибудуть на місце події.

Підготувала Леся Бурбан, Leopolis.news