logo
01/05
30/04
2 ...

Польські перевізники заблокували на кордоні патрульний човен від США

03-12-2023 11:15971

Польські перевізники заблокували на кордоні патрульний човен від США

Активіст громадської організації «Європа без бар’єрів» Павло Кравчук заявив про те, що блокувальники на польському кордоні затримали патрульний човен SAFE Boats International, який є частиною програми допомоги від уряду США.

Про це він повідомив у Facebook. 

«Отримав коментар від компанії SAFE Boats, лого якої засвітилося на фото вантажівки з човном, про яку вчора блокатори з Конфедерації заявили, що її затримали і послали в кінець черги, оскільки це «дорога яхта», оформлена як гуманітарна допомога. 

«SAFE Boats International надала ... 27-футові патрульні човни типу «Кабіна з можливістю обходу» (Walk Around Cabin) для України. Це частина програми допомоги від уряду США. Надані SAFE Boats судна призначені для використання як урядові патрульні судна і не призначені для використання як приватні яхти». Оригінал в кінці посту», – розповів Кравчук. 

«Не можу стверджувати напевно, що під чохлом саме один із цих човнів, але вважаю дуже суттєвою імовірність, що це так, і Конфедерація не тільки завдає шалених збитків економіці України та затримує життєво важливі постачання опосередковано, а й прямо блокує військові вантажі», – додав він.

 Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news