logo
30/04
29/04
28/04
27/04
26/04
2 ...

Україна та Італія співпрацюватимуть у сфері енергетичного переходу і ВДЕ

03-12-2023 16:01594

Україна та Італія співпрацюватимуть у сфері енергетичного переходу і ВДЕ
Фото: mev.gov.ua

Міністерство енергетики України і Міністерство навколишнього середовища і енергетичної безпеки Італії домовилися співпрацювати у сфері енергетичного переходу і відновлюваних джерел енергії.

Відповідний документ підписали заступниця Міністра енергетики України Світлана Гринчук і Віце-міністр Міністерства навколишнього середовища Італії Ванніа Ґава у межах Конференції ООН зі зміни клімату COP28, що триває у Дубаї, інформує Міненерго.

«Зелений перехід і розвиток відновлюваної енергетики визначені одними з ключових завдань Енергетичної стратегії України до 2050 року, яку було презентовано міністром енергетики Германом Галущенком. Поглиблення співпраці у цих галузях з нашими італійськими партнерами має важливе значення для України, і ми раді сьогодні укласти відповідний меморандум», - зазначила Світлана Гринчук.

Сторони домовилися про співпрацю у сфері енергетичного переходу та ВДЕ. Зокрема під час повоєнного відновлення і відбудови України задля досягнення цілей декарбонізації всього енергосектору.

Меморандум передбачає співпрацю у таких сферах інтересів:

- передача технологій та розбудова потенціалу у секторі відновлюваної енергії та енергоефективності;

- обмін найкращими практиками та знаннями в енергетичному переході та інноваційних технологіях у процесі декарбонізації;

- прискорення розгортання та використання відновлюваного водню, екологічно чистого біогазу та біометану;

- посилення участі громадськості та обмін передовим досвідом в управлінні енергетичною системою, включно з редакцією Національного енергетичного та кліматичного планів (NECP).

 Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news